ACASA » STIRI » Diverse » Romania, DESCALIFICATA de la Eurovison 2016 din cauza datoriilor TVR

Romania, DESCALIFICATA de la Eurovison 2016 din cauza datoriilor TVR

ROMANIA EUROVISION. TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc in luna mai – se anunta vineri pe site-ul eurovision.tv. TVR datoreaza EBU peste 10 milioane de euro, cele mai vechi datorii necesare de acoperit provenind din perioada 2011 – 2012.

Pizza Evo

De asemenea, prestatia romaneasca va fi eliminata din competitia pentru cea de-a doua semifinala a Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc in data de 12 mai. Ordinea reprezentatiilor celorlalte 18 piese pentru a se califica in finala va ramane aceeasi, se mai arata in comunicatul postat pe site-ul concursului.

Decizia a fost luata dupa ce un termen dat guvernului roman de a lua masuri satisfacatoare pentru a rambursa datoria a expirat miercuri, 20 aprilie.

“Este regretabil faptul ca suntem obligati sa luam aceasta masura. Suntem dezamagiti ca toate incercarile noastre de a rezolva aceasta problema nu au primit nici un raspuns din partea guvernului roman.

In ultimele saptamani, EBU a luat act de sugestia Ministerului Finantelor ca TVR poate fi plasata in procedura de insolventa, care la randul sau poate conduce la o restructurare profunda a difuzorului. EBU este o asociatie non-profit care reprezinta 73 de posturi publice de televiziune din 56 de tari. Continuarea gradului de indatorare al TVR pune in pericol stabilitatea financiara a EBU insasi“, a declarat directorul general al asociatiei, Ingrid Deltenre.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?