ACASA » STIRI » Diverse » Regulile noi ale CNA ce vor da peste cap emisiunile tabloide şi aşa-zisele reality show-uri

Regulile noi ale CNA ce vor da peste cap emisiunile tabloide şi aşa-zisele reality show-uri

O serie de reguli noi sunt în pregătire pentru programele TV. Comisia Naţională a Audiovizualului (CNA) se pregătește de modificarea codului de reglementare în audiovizual, practic legislația secundară pe baza căreia forul audiovizual analizează programele TV.

Pizza Evo

Iată câteva propuneri, trecute în revistă pentru Paginademedia.ro de Radu Herjeu, membru CNA:

  • Nu ai voie să pui o persoană în situații degradante chiar dacă și-a dat acordul. Cu alte cuvinte, nu-ți bați joc de nimeni, nici sub contract.
  • Orice referire peiorativă la adresa persoanelor în vârstă sau cu dizabilități precum și punerea acestora în situații ridicole ori umilitoare sunt interzise în cadrul programelor audiovizuale chair dacă există acordul acestora. Ca să întărim clar: de bătrâni nu-ți bați joc.
  • Făcăturile vor fi marcate de la cap la coadă. Emisiunile pe bază de scenariu trebuie să anunțe pe tot parcursul că sunt ficțiuni nu ca acum, la început și la sfârșit. Altfel, mulți oameni cred că sunt reale.
  • Reconsituiri de sinucideri sau omucideri, trimise după ora 23.00.
  • Realizatorii, obligați să ceară punct de vedere persoanelor cărora li se aduc acuzații. În aceeași emisiune. Audiatur el altera pars înseamnă să audiezi și partea cealaltă în timpul emisiunii, nu după, nu mâine, nu peste cinci zile. Și asta este valabil în cazul în care acuzațiile sunt aduse de către moderator sau de postul de televiziune.

Citeşte articolul complet AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?