ACASA » STIRI » Regina pop, Whitney Houston, a murit la 48 de ani

Whitney Houston, cantareata a carei cariera s-a definit datorita unei voci unice in lume, s-a stins din viata in urma efectelor acumulate ale unei casnicii pline de abuzuri si excese de cocaina. Avea 48 de ani. Artista a murit sambata, 11 februarie, intr-un hotel din Beverly Hills.

Pizza Evo

Whitney se afla in Beverly Hills pentru a participa la o petrecere organizata inaintea ceremoniei premiilor Grammy. Cantareata a fost gasita in camera ei in stare de inconstienta. Medicii au incercat sa o resuciteze timp de 20 de minute.

Cariera lui Whitney Houston a inceput in anii ’80, cand a fost remarcata datorita vocii ei ce putea atinge cu usurinta trei octave, avand totodata toate calitatile necesare unui superstar pop. Whitney a trecut de la imaginea de fata melancolica, simpla, ce purta tricouri banale si blugi taiati, la aceea de diva odata cu lansarea piesei ce avea sa devina amprenta ei asupra industriei muzicale: o versiune a melodiei cantata de Dolly Patton, “I Will Always Love You“.

Pana la mijlocul anilor ’90, desi incepuse sa joace si in filme precum The Bodyguard sau The Preacher’s Wife, Whitney deja devenise ceea ce chiar ea a descris intr-un interviu din 2009 cu Oprah Winfrey, si anume o persoana dependenta de cocaina si fumatoare de marijuana. La inceputul anilor 2000, deja vocea ei nu mai era la fel de melodica si sigura, iar prestatiile sale live lasau mult de dorit.

Casatoria lui Whitney cu artistul Bobby Brown tinea primele pagini ale tabloidelor din cauza conflictelor dese ce erau amestecate cu dependenta de droguri a artistei, iar acest fapt s-a reflectat in cariera sa muzicala, piesele sale disparand din topuri.

Toate albumele semnate Whitney Houston s-au vandut in milioane de exemplare in intreaga lume, dintre care doua s-au vandut in 10 milioane de copii doar in Statele Unite: albumul de debut din 1985 si soundtrack-ul filmului The Bodyguard, ce include piesa “I Will Always Love You”.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?