ACASA » FESTIVALURI » Reconstituire istorică. “DACII ȘI ROMANII”, în parcul Tăbăcărie

Reconstituire istorică. “DACII ȘI ROMANII”, în parcul Tăbăcărie

FESTIVALURI CONSTANTA. Festivalul Mondial de Arte şi Interculturalitate Ovidius a început la Sulmona și continuă la Constanța!

Pizza Evo

Sâmbătă, 19 august, de la ora 17.00 în zona Amfiteatru din Parcul Tăbăcărie va avea loc reconstituirea istorică “Dacii și Romanii“, realizată de Asociația România – Dacia Casa Noastră.

Accesul publicului este GRATUIT.

Festivalul Mondial de Arte şi Interculturalitate Ovidius este un eveniment construit în jurul unui concept unic şi original şi se înscrie cu acurateţe în cerinţele de desfăşurare, estetice şi tematice, ale „Anului Omagial Ovidius”, la celebrarea a 2.000 de ani de la moartea poetului.

Festivalul a fost deschis la Sulmona, cu participarea „Asociaţiei România – Dacia Casa Noastră”, care a asigurat un spectacol dedicat poetului Ovidius și momente de reconstituire istorica, în cadrul Festivalului Giostra Cavaleresca Europea di Sulmona. Spectacolul a câștigat premiul cel mare, Stindardul Festivalului Giostra Cavalleresca D’Europa 2017.

Descrierea spectacolului:
Poetul roman trăiește o frumoasă și interzisă poveste de iubire cu una dintre pupilele împăratului Octavian Augustus.  Acesta află și trimite gărzile să îi surprindă. Apoi, îl exilează pe Ovidius la Tomis, unde acesta va cunoaște populația locală  – geții, pe care îi descrie, inclusiv demonstrațiile de luptă, pe care le urmărește cu interes.

Poetul participă la Tomis chiar și la luptele de gladiatori (pe care le reconstruiesc acum gladiatorii Şcolii Ludus Danais), iar dansurile nimfelor îi aduc aminte de iubirea pierdută.

În timpul exilului, Ovidius Publius Naso se alătură trupelor romane în luptele de apărare contra barbarilor, conform poeziilor scrise la Tomis (vom urmări demonstrații militare), iar apoi se întoarce la scris și chiar recită geților poeziile sale (moment de prezentare a vieții poetului).

Se stinge, însă, de dorul iubitei, pe care o vedea doar în vis, iar ea, la distanță, simte moartea lui Ovidius și se sinucide –  spiritele celor doi se reîntâlnesc în viața de apoi.

Festivalul Mondial de Arte şi Interculturalitate “Ovidius” 2017 este realizat de ASOCIAȚIA ECSIA SOCIAL ORG în parteneriat cu Universitatea ”Ovidius” din Constanța – singura universitate din lume care poartă numele poetului Ovidius, Primăria Oraşului Sulmona, perpetuând astfel o bună tradiţie a colaborării dintre cele două oraşe, Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, Associazione Culturale ”Giostra Cavallereasca di Sulmona” și Teatrul pentru Copii și Tineret ”Căluțul de Mare”.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?