ACASA » CALENDAR » Recital Nicoleta Luca-Meiţoiu la Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” Constanţa

73382_445978248790361_1363098113_nMiercuri 16 ianuarie de la ora 19:00 melomanii constănţeni sunt aşteptaţi în foyerul Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”Constanţa la un recital de pian ce continuă tradiţia serilor camerale de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet. Recitalul este suţinut de către pianista Nicoleta Luca-Meiţoiu, o artistă cu numeroase apariţii pe posturi de televiziune din România: TVR1, TVR 2, TVR Cultural, Antena 1, B1 TV, Naţional TV, s.a.

Ca solistă sau în cadrul unor formaţii camerale a fost invitată să concerteze în străinătate în SUA, la New York la Carnegie Hall (Sala Isac Stern), Chicago (Chicago Historical Society), Detroit , în Canada (la Otawa) dar şi în Australia. În Germania (la Berlin la  Philarmonie Kamermusiksaal şi la Munchen), în Italia (la Roma, în Piaza di Populi şi la Academia di Romania), în Israel (la Tel Aviv, Haifa şi Ierusalim), în Cehia (la Sala Congreselor din Praga). Cea mai mare parte a acestor manifestări artistice au fost transmise şi retransmise de numeroase posturi de televiziune şi radio.

În acelaşi timp a susţinut numeroase recitaluri în ţară şi în străinătate alături de artistul Gheorghe Zamfir.

În domeniul muzicii de cameră a obţinut Premiul pentru colaborare pianistică concursul George Dima de la Cluj, Premiul pentru acompaniament pianistic acordat de Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali la Concursul Mihail Jora şi Premiul Bianca (la concursul Mihail Jora), precum şi Premiul  Doina Micu”  (la Concursul Ionel Perlea).

La Constanţa recitalul artistei cuprinde următoarele lucrări:

Mozart – Sonata în Fa major, KV 280
Mozart – Fantezia în do minor, Kv 475
Schubert – Impromptu  op.142, nr.3 în Si bemol major
Schumann – Noveletta nr.1, op.21
Schumann- Noveletta nr.8, op.21
Enescu – Toccata din Suita în Re major, op.10
Rahmaninov – Preludiu nr.12 în sol diez minor

Biletele puse în vânzare pentru acest spectacol sunt de 10 Lei.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?