ACASA » COOKING » PUI CU PORTOCALE. La fel de bun ca cel de la Panda Express!

PUI CU PORTOCALE. La fel de bun ca cel de la Panda Express!

Puiul cu portocale este enervant de delicios si chiar este un preparat pe care nu prea te gandesti sa-l gatesti la tine in bucatarie, pentru ca “aia de la Panda il fac prea bun”. Ei bine, ce ai zice daca ti-ai surprinde neamul cu reteta asta?

Toate ingredientele se gasesc in supermarketuri, mai ales in raioanele dedicate diferitelor specialitati din bucataria internationala. Asadar, ai nevoie de urmatoarele:

Pentru preparerea puiului

– Un kilogram jumate de piept de pui dezosat
– 3 oua batute bine, cum bate jandarmul la suporter
– 2 linguri cu lapte
– 1 cana de amidon de porumb
– Sare si piper dupa gust

Tai puiul in bucati, cam asa cat de o inghititura si il asezonezi cu sare si piper. Intr-un bol, amesteci ouale cu laptele, apoi faci urmatoarea schema: iei o bucata de pui, o treci prin amestecul de ou, apoi prin amidonul de porumb si din nou prin ou. Este important sa faci cum zice aici, ca la carte, adica. Ou-amidon-ou! Bun. Incingi ulei intr-o tigaie si prajesti puiul pana cand se rumeneste usor pe toate partile, apoi il plasezi frumos, ca la televizor, intr-o tava, pe o hartie de copt si il lasi in pace.

reteta-orange-chicken-panda-express

Super-sosul de portocale

– 125 ml sos de soia
– 250 grame de ketchup picant
– Jumatate de cana de miere
– 70 ml de suc de portocale concentrat
– 2 linguri de otet alb
– 1 lingura de arpagic uscat
– 1 lingura de fulgi de ardei rosu sau fulgi de chili
– 1 lingura de migdale feliate

Intr-o tigaie de sos, sau ce ai tu prin casa care seamana cu asa ceva, combini sosul de soia, cu ketchup-ul, mierea, sucul de portocale, otetul, arpagicul si fulgii de ardei. Amesteci totul la foc mediu pana cand incepe sa fiarba. Daca pana aici miroase bine, atunci esti pe drumul cel bun. Daca nu, atunci comanda-ti mancare din oras. Mai departe. Sosul asta din tigaie, il torni frumos peste puiul care te asteapta in tava. Bagi totul la cuptorul incins cam la 400 de grade si il lasi sa zaca acolo cam 20 – 25 de minute. Din cand in cand e bine sa mai amesteci totul cu o lingura de lemn.

Cand scoti tava din cuptor, glazura trebuie sa fie lipicioasa si sa acopere puiul. Faci pe masterchef-ul si stropesti totul cu putin suc de portocale, arunci si niste fulgi de ardei si migdalele feliate. Se serveste imediat, ca asa e cel mai bun. Daca pui totul peste un pat de orez, atunci esti serif! Aia e!

Pofta buna!

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?