ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » PROTEST anunţat la Constanţa împotriva majorării taxelor şi impozitelor locale în 2018

PROTEST anunţat la Constanţa împotriva majorării taxelor şi impozitelor locale în 2018

STIRI CONSTANTA. Reprezentanţi din mediul de afaceri, membri ai unor OGN-uri şi simpli cetăţeni ai Constanţei au lansat un manifest şi s-au mobilizat pentru a organiza un protest pe spaţiul din faţa Prefecturii Constanţa cu privire la majorarea mai multor taxe şi impozite la nivel local în 2018.

Organizatorii protestului se arată indignaţi de lipsa unei strategii coerente de dezvoltare economico-socială a municipiului Constanţa şi de faptul că autoritatea locală intenţionează “jumulească” populaţia, complet şi pe ascuns, mărind  halucinant impozitele şi taxele datorate de către toţi contribuabilii, fie că sunt persoane fizice sau juridice.

În textul postat în cadrul evenimentului organizat pe Facebook (click AICI), organizatorii protestului acuză administraţia locală de lipsă de transparenţă şi lipsa expunerilor de motive coerente pe tema proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018.

În perioada de consultare, autorităţile, nu au găsit de cuviinţă sa informeze contribuabilii despre intenţia de majorare a impozitelor şi taxelor locale. Aceasta majorare conduce la o impozitare excesivă şi nejustificată a impozitului pe clădiri şi terenuri datorate de către toate persoanele fizice, inclusiv a persoanelor fizice care obţin venituri din profesii liberale, a impozitelor pe clădiri şi terenuri precum şi a taxelor datorate de întreprinderile mici şi mijlocii“, se precizează în manifestul publicat în evenimentul de pe reţeaua socială.

Îngrijorător este faptul că, până la acest moment, autorităţile locale, urmare a dezbaterii publice din 28 noiembrie 2017, nu au transmis niciun mesaj contribuabililor prin care să anunţe că vor lua în considerare propunerile primite sau că vor renunţa la majorarea taxelor şi impozitelor. Cel mai probabil, proiectul va fi supus la vot, în forma prezentată în şedinţa de Consiliu Local Constanţa, ce va fi anunţată în a doua jumătate a lunii decembrie.

Cei care vor să transmită public un mesaj către primarul municipiului Constanţa şi catre Consiliul Local, sunt aşteptaţi duminică, 17 decembrie, ora 17.00, în faţa Prefecturii Constanţa.

Pentru mai multe detalii despre intenţiile autorităţilor locale şi care sunt solicitările organizatorilor protestului, click AICI.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?