ACASA » STIRI » Diverse » Propunere pentru o NOUA TAXA DE POLUARE la masinile second-hand!

Propunere pentru o NOUA TAXA DE POLUARE la masinile second-hand!

TAXA AUTO MASINI SECOND-HAND. Mai multe companii de consultanță propun Guvernului să introducă o nouă taxă pentru mașinile vechi, ce urmează a fi stabilit în funcție de gradul de poluare a mașinii.

Pizza Evo

Taxa ar putea fi stabilită în funcție de rezultatele inspecției tehnice periodice (ITP) și s-ar adăuga celei de înmatriculare și impozitului auto.

Ar trebui ceva mai mult față de acest timbru. Îl plătesc o dată și după aceea pot să merg cu mașina pentru zece ani. Ar trebui ca mașinile mai poluante să plătească mai mult“, a declarat pentru digi24.ro, Bogdan Belciu, partener într-o companie de consultanță.

Taxarea suplimentară se poate face în funcție de rezultatele ITP ului, spun fiscaliștii.

S-a văzut la inspecția tehnică care este nivelul de poluare și s-a mers mai departe în fiecare an. Se pot folosi și anumite praguri cheie pentru emisiile de dioxid de carbon“, este de părere Daniel Anghel, partener într-o companie de consultanță.

Începând cu anul 2008 numărul mașinilor aflate în circulație pe străzile din România, a crescut cu peste 21%, adică s-a apropiat de cinci milioane. Din păcate, peste 57% dintre acestea sunt mai vechi de zece ani.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?