ACASA » CINEMA » Proiectie de gala la Constanta a filmului „De ce eu?“

Proiectie de gala la Constanta a filmului „De ce eu?“

Publicul constantean va avea ocazia sa le puna intrebari regizorului Tudor Giurgiu si actorilor Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile si Alin Florea despre filmul „De ce eu?“, inspirat de controversatul caz al procurorului Cristian Panait.

imageResizeFilmul „De ce eu?“ va avea o proiectie de gala la Constanţa vineri, 6 martie, de la ora 19.00, la Cityplex Tomis Mall.

„De ce eu?“ a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin şi rulează în cinematografele din România din 27 februarie.

Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui procuror din Oradea, Alexandru Lele, şi a presiunilor exercitate asupra sa. „Filmul despre Panait e, oarecum, filmul despre eşecul unei generaţii din care fac parte. Care a crezut că schimbările politice ale anului 1989, că despărţirea de comunism va însemna o rupere definitivă cu sistemul vechi mafiot şi corupt. În 2002 (anul morţii lui Panait), dar şi în prezent, realitatea românească e una dură: vechii ofiţeri şi activişti din Securitate monopolizează nu doar afaceri importante, ci şi poziţii importante în politică”, a declarat regizorul Tudor Giurgiu, care semnează scenariul împreună cu Loredana Novak.

Personajul inspirat de Panait este jucat de Emilian Oprea, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema. Distribuţia este întregită Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreţia Mandric, Sore Mihalache, Ionuţ Caras, Virgil Ogăşanu.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?