ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Proiect de amploare. La Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol, va fi reconstruit “Castrul Roman”!

Proiect de amploare. La Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol, va fi reconstruit “Castrul Roman”!

STIRI CONSTANTA. Începând de anul viitor, la Ovidiu vor începe lucrările de amenajare a promenadei de pe malul lacului Siutghiol. Proiectele, cu finanţare europeană, prevăd unirea parcului Faleză Ovidiu cu Debarcaderul şi reconstruirea Castrului Roman.

Pizza Evo

“Castrul roman” este un aşezământ antic ce se află la o distanţă mică de Faleza Ovidiu. În prezent, este denumit “Sit arheologic Ovidiu – conservare, reconstituire parţială şi punere în valoare pentru integrarea în circuit turistic a castrului roman”.

În antichitate, Castrul folosea drept fortificaţie, a fost descoperit în anii 70 şi înscris în Lista Monumentelor Istorice. Deşi rădăcinile localităţii Ovidiu, în general, sunt adânc înfipte în istorie, ducând până la perioada paleoliticului mijlociu, cercetările arheologice au demonstrat că perioada cea mai profundă de locuire a fost pe vremea traco-getă, urmată de cea geto-romannă.

Administraţia locală doreşte să-l pună în valoare şi să-l promoveze ca obiectiv turistic, asta după ce vor fi finalizate lucrările de conservare şi reconstruire parţială a acestuia. Potrivit proiectului, ruinele castrului vor fi decopertate reconstruite parţial, va fi construit o clădire separată pentru spaţii tehnice, grupuri sanitare şi o incintă pentru vizitatori.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?