ACASA » STIRI » Diverse » Programul “A doua casa”. Cu bani de la stat, o locuinta mai mare si mai scumpa

Programul “A doua casa”. Cu bani de la stat, o locuinta mai mare si mai scumpa

PROGRAMUL A DOUA CASA. Multe persoane isi pun speranta in programul “Prima Casa” cu care Guvernul se tot lauda de ceva timp. Insa, la Constanta, numarul celor care aleg sa-si cumpere o locuinta prin program este inca destul de mic, transmite Cuget Liber.

Pizza Evo

De cateva zile, programul “Prima Casa” a fost modificat, astfel incat proprietarii au acum posibilitatea de a se inscrie la “A doua casa“. Practic, “beneficiarii programului vor avea posibilitatea achizitionarii unei noi locuinte in cadrul programului «Prima Casa», cu suprafata utila mai mare sau cu o valoare mai mare decat locuinta achizitionata sau construita initial in program, cu conditia ca locuinta achizitionata sau construita initial sa fie instrainata prin vanzare – cumparare cel mai tarziu pana la data incheierii contractului de vanzare – cumparare a noii locuinte, iar creditul acordat initial in cadrul programului sa fie lichidat pana la data incheierii contractului de vanzare – cumparare a noii locuinte, care va beneficia de garantia statului in aceasta nouă etapa a programului“, precizeaza reprezentantii FNGCIMM.

Daca in 2014, aproximativ 5.000 de constanteni alesesera programul “Prima Casa”, in 2015, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, institutia care gestioneaza programul, anunta un maxim istoric al solicitarilor de garantare. Practic, ritmul mediu al solicitarilor de garantare primite, in ultima perioada, de catre fond este de 220 de solicitari pe zi, fata de 120 de solicitari pe zi, care se inregistrau in 2014.

Citeste mai multe AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?