ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Produse congelate, retrase din Lidl. Sunt suspectate de contaminare cu o bacterie periculoasă pentru stomac

Produse congelate, retrase din Lidl. Sunt suspectate de contaminare cu o bacterie periculoasă pentru stomac

STIRI CONSTANTA. Lidl România a decis retragerea de pe rafturile magazinelor din toată țara a tuturor produselor congelate ale producătorului Greenyard N.V., acestea fiind suspectate de infecția cu bacteria alimentară Listeria.

Pizza Evo

Produsele retrase sunt “Freshona” Spanac preparat cu smantana, 450 g“ și “Freshona” Fasole galbena taiata, 450 g“.

Nu este exclus ca produsele congelate să fie contaminate cu Listeria monocytogenes. Având în vedere riscul asupra sănătății, consumatorii trebuie neapărat să țină cont de această retragere și să nu consume produsele în cauză“, a transmis Lidl România într-un comunicat.

spanac-lidl

Listeria monocytogenes poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Listerioza), cu simptome similare gripei. La anumite grupe de persoane (gravide, copii, persoane în vârstă sau cu un sistem imunitar scăzut) pot apărea simptome severe.

Produsele în cauză au fost vândute de către Lidl România. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsele în cauză de la vânzare.

Produsele pot fi returnate în toate magazinele Lidl. Contravaloarea va fi returnată clienților, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această retragere vizează exclusiv produsele congelate ale producătorului belgian. „Alte produse congelate vândute de către Lidl România, inclusiv alte produse congelate marca Freshona ale altor producători, nu sunt afectate de această retragere“, mai transmite Lidl.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?