ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Procesul împotriva construirii unei biserici pe un loc de parcare din Tomis III continuă

Procesul împotriva construirii unei biserici pe un loc de parcare din Tomis III continuă

STIRI CONSTANTA. Scandalul, devenit celebru din cauza măsurilor controversate, între o asociaţie de proprietari din cartierul Tomis III şi Primăria Constanţa, început din cauza aprobării distrugerii unui spaţiu de 50 de locuri de parcare pentru construcţia unei biserici, ridică tot mai multe semne de întrebare.

Pizza Evo

Asociaţiei de Proprietari (AP) Bloc O6 a dat în judecată Primăria şi Arhiepiscopia Tomisului, solicitând sistarea construirii bisericii “Izvorul Tămăduirii” în parcarea dintre blocuri, în locul unei foste parcări.

După ce Secţia Civilă a Judecătoriei Constanţa a respins solicitarea AP O6 de anulare a autorizaţiei de construire a bisericii, în cartierul Tomis III din Constanţa, avocatul AP a cerut un recurs.

Reamintim că autorizaţia de construire a fost emisă de Primăria Constanţa pe 25 februarie 2014, cu valabilitate 12 luni, aşa cum apare, şi cu 60 de luni termen de finalizare a lucrării. Preotul paroh, Aurelian Ştefan, a depus în instanţă şi o adresă prin care demonstrează că s-ar fi apucat de lucrări în primul an după autorizare, deşi lucrurile nu au stat aşa. Pe parcursul celor 12 luni de valabilitate a autorizaţiei, pe locul respectiv nu fusese începută nicio lucrare!

Totodată, răspunsul formulat de Primărie, la solicitarea instanţei, a fost neconcludent. Pe parcursul anului trecut, mai multe ONG-uri locale au organizat o serie de proteste, împotriva construirii bisericii, scrie ziuaconstanta.ro

Avocatul George Tănase a declarat pentru ziuaconstanta.ro că AP O6 se află într-un proces şi cu municipalitatea, după ce locatarii au încercat pe toate căile să convingă autorităţile să le asfalteze o alee pentru a facilita accesul în cartier. „Pentru că nu ni s-a soluţionat în instanţă această solicitare, ne-am adresat instanţei. Ştiţi ce ne-au spus cei de la Confort Urban, administratorul drumurilor din municipiu? Că nu ne vor asfalta aleea până nu renunţăm la litigiul cu Arhiepiscopia“, a povestit avocatul George Tănase pentru ziuaconstanta.ro

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?