ACASA » STIRI » PRO TV a sesizat CNA cu privire la site-urile ce difuzeaza filme GRATIS!

După ce a depus o sesizare către CNA împotriva site-urilor pe care puteau fi urmărite filme şi seriale online, SC PRO TV SA a atras un val uriaş de nemulţumiri în mediul online. Practic, o adevărata campanie a fost lansată împotriva trustului media după ce acesta şi-a exprimat în mod oficial dorinţa pentru închiderea unui număr de aproximativ 42 de asemenea site-uri, printre care se află şi vplay.ro, una dintre cele mai importante platforme în domeniu, aflat în primele 10 locuri în topul celor mai vizitate site-uri. Cu ajutorul utilizatorilor, platformele afectate de sesizarea PRO Tv au iniţiat petiţii şi desfăşoară demersuri împotriva măsurii de închidere a site-urilor şi, împlicit, împotriva trustului media.

Pizza Evo

În urmă cu aproximativ un an, pe 1 august 2011, SC PRO Tv SA lansa în mediul online din România o nouă platformă de entertainment, voyo.ro, ce oferea utilizatorilor posibilitatea de a viziona filme, seriale şi emisiuni online. Ideea nu era una nouă, în România existând deja site-uri specializate pentru astfel de servicii, dar o diferenţă foarte importantă era aceea că platformele deja existente îşi ofereau serviciile gratis, în timp ce utilizatorii voyo erau obligaţi la achitarea unei taxe de abonament. Pentru acces nelimitat timp de o lună o persoană trebuie să plătească un abonament de 3 euro. Dar multe dintre aceste emisiuni de pe voyo.ro se găsesc oricum pe site-urile gratuite şi în acest fel sunt prea puţini cei care plătesc un abonament Voyo ca să vadă emisiunile difuzate de trustul Pro. La un an distanţă şi cu un voyo care ocupă locul 220 într-un clasament al celor mai vizitate site-uri, în comparaţie cu vplay ce se află pe poziţia a 10-a, SC PRO Tv SA a depus o sesizare la CNA prin care semnalează existenţa a 42 de site-uri care oferă servicii media audiovizuale la cerere, fără a deţine drepturi pentru conţinutul difuzat şi fără să fi notificat Consiliul, conform Deciziei CNA nr. 320 din 2012. În articolul 41 din această Decizie se arată că, până la data de 3 septembrie 2012, toţi furnizorii de servicii media audiovizuale la cere din România aveau obligaţia să completeze şi să transmită la CNA cererea de notificare. În caz contrar se dispune la “încetarea dreptului de a furniza servicii media audiovizuale la cerere”.

Reclamaţia a ajuns pe masa celor de la Consiuliul Naţional al Audiovizualului, dar CNA nu se bucură de niciun fel de autoritate pentru reglementarea normelor din mediul online. Cu toate acestea, Consiliul nu a dat dovadă de imparţialitate şi, după ce au analizat posibilităţile legale pe care le au, membrii CNA au decis cu unanimitate de voturi să sesizeze poliţia în cazul celor 42 de site-uri care difuzeaza “în mod ilegal” filme şi seriale. “Noi nu putem sancţiona site-urile“, a declarat Narcisa Iorga, membru CNA. “Nu putem reglementa internetul. Singurul lucru pe care îl putem face este să sesizăm Poliţia şi Parchetul pentru preluarea conţinutului fără drept”, a adăugat ea despre acest subiect.

Aşa cum era de aşteptat, acţiunea celor de la PRO TV a atras nemulţumirea românilor care erau obişnuiţi să urmărească filme, seriale şi emisiuni din întreaga lume doar printr-un simplu click, fără a fi obligaţi la plata vreunei taxe. Imediat după aflarea veştii, în mediul online au apărut petiţii şi campanii împotriva site-ului voyo şi, implicit a trustului Pro. Una dintre ele se regăseşte pe Facebook, se numeşte “SpuneNUvoyo.ro” şi a adunat deja peste 13.000 de like-uri şi sute de comentarii.

Sursa: ghimpele-ro

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?