ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Primul SPITAL DE COPII din Constanta. O investitie de 15 milioane de euro

Primul SPITAL DE COPII din Constanta. O investitie de 15 milioane de euro

SPITAL DE COPII CONSTATA. Datorita unor programe de fonduri europene, pana in 2020, la Constanta s-ar putea construi un spital materno-infantil, unitate sanitara de sine statatoare in care s-ar putea regasi sectii precum neonatologie, pediatrie, chirurgie pediatrica si ortopedica si obstetrica-ginecologie. Investitia, potrivit conducerii Spitalului Judetean, ar putea ajunge la 15 milioane de euro, iar costurile vor fi suportate din fonduri europene, transmite Cuget Liber.

Pizza Evo

spital-pentru-copii-constanta

Cel puţin 8.000 de internari sunt inregistrate, in fiecare an, in cadrul sectiei de pediatrie a Spitalului Judetean Constanta. Toate aceste internari se fac in contextul in care, in prezent, sectia detine doar 75 de paturi disponibile, iar copiii nu pot fi internati fara apartinator.

Situatia s-ar putea schimba o data cu demararea programelor de fonduri europene pentru 2014-2020, programe la care Spitalul Judetean Constanta a putut aplica doua cereri pentru realizarea de proiecte pe plan local. Unul dintre acestea este Centrul regional de urgenta materno-infantila, o unitate sanitara ce va functiona sub tutela SJU.

Citeste articolul integral AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?