ACASA » CINEMA » Primul film AROMÂN – “Nu sunt faimos dar sunt aromân” – lansat oficial pe DVD la Constanța!

primul-film-aroman-nu-sunt-faimos-dar-sunt-aroman-lansat-oficial-pe-dvd-la-constanta-1444Sâmbătă, 1 noiembrie, ora 18.00, are loc, la Maritimo Shopping Center – zona CINEMA CITY, lansarea DVD-ului cu primul film aromân din istorie: “Nu sunt faimos dar sunt aromân”.

Evenimentul propriu-zis are loc în cadrul unui spectacol la care vor fi prezenți atât regizorul Toma Enache, cât și alți invitați speciali: Ionut Galani, Silvia Vriscu, Teodora Calagiu Garofil, Flori Caragop, Ansamblul “Vanghelizmo”.

A trecut un an de la lansarea in cinematografe a filmului “Nu sunt faimos dar sunt aromân”. În acest interval, filmul a fost prezentat cu succes în România, SUA, Albania, Macedonia, Austria și Republica Moldova. Urmează să fie prezentat în noiembrie în alte două țări, Franța și Germania.

În Germania a fost selectat la European Minority Festival, ce are un motto demn de menționat: “Filme mari ale popoarelor mici”.

“Nu sunt faimos dar sunt aromân” este pe locul 5 in Box Office-ul filmelor românești din Romania in 2013.

Filmul a participat la numeroase festivaluri interne și internaționale și a obținut premii importante: Best Balkan Spirit, la Balkan Film and Food Festival, Pogradec, Albania, 2014; Premio “Unica”, la Babel Film Festival din Sardinia, Italia, 2013, pentru cea mai buna reprezentare a unei minoritati lingvistice intr-un film; Premiul pentru debut in regie de film – Clacheta de aur – acordat lui Toma Enache de Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania, in 2013, pentru “Nu sunt faimos dar sunt Aroman”; Premiul pentru originalitate in promovarea identitatii culturale la Festivalul International de Film Etnografic “FIFE Zlatna 2014”.

După premiera istorică din SUA, primarul New York-ului a proclamat ziua de 5 iunie drept Ziua prezervarii culturii vlahe/armanesti în orasul respectiv.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?