ACASA » BLOG » Primiţi cu Singur Acasă?

Primiţi cu Singur Acasă?

de Andrei AMZA

Filmul Singur Acasă a devenit pentru Crăciunul din multe ţări, inclusiv la noi, un element aproape la fel de nelipsit precum bradul, sau chiar venirea lui Moş Crăciun. Cum apare Hruşcă, aşa apare şi micul Kevin şi, astfel, pentru foarte mulţi a devenit motiv de dat ochii peste cap. Dar unii mofturoşi au uitat cât de entuziasmaţi au fost când l-au văzut pentru prima dată. Filmul, nu pe Hruşcă. Eu unul ştiu că am fost!

Iniţial mi-l povestise un vecin de bloc, care îl văzuse la un văr înzestrat cu video. Anul următor ne pricopsisem şi noi cu un Funai în casă şi închiriasem filmul de la o rulotă, cum era datina pe atunci. Nu l-am văzut pe un ecran plat, în HD, ci pe un televizor cu tub, pe un VHS uzat, cu vocea Margaretei Nistor la dublaj. Mi s-a părut un film demenţial. Chiar ţin minte că mă gândeam ce mişto ar fi dacă ar intra şi la noi în apartament doi hoţi, ca să le pot face şi eu ce le-a făcut Kevin ălora. De ce? Pentru că eram un copil!

Înainte să strâmbaţi din nas că Pro TV-ul dă în fiecre an Singur Acasă, gândiţi-vă că în fiecare an există un copil care are ocazia să-l vadă pentru prima dată. Sau care l-a văzut la 5 ani, dar nu a înţeles nimic, iar acum, la 6 ani, i se pare fenomenal. Ăsta ar fi unul dintre motivele pentru care Singur Acasă e difuzat an de an. Un alt motiv ar mai fi că, în ciuda pseudo-revoltei împotriva acestui film, audienţele arată că în fiecare an milioane de români se uită la el.

Asta dovedeşte că, în joaca cu telecomanda, dacă dai peste Kevin îl laşi să-şi facă treaba, chiar dacă pe Facebook te dai scârbit că “iar dau ăştia filmul ăsta de rahat!?”. Singur Acasă nu-ţi cere bani şi îţi distrează copilul în timp ce tu poţi liniştit să pui la cale un frăţior sau să dai o mână de ajutor la salata de boeuf.

Login

Lost your password?