ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Primăria Ovidiu a lansat propria firmă de pază și protecție în oraș

Primăria Ovidiu a lansat propria firmă de pază și protecție în oraș

STIRI CONSTANTA. La Ovidiu a fost lansată SC OVI Protect SRL, o firmă ce va funcționa asemenea unei extensii a Poliției Locale Ovidiu, menită să asigure liniștea, paza și protecția cetățenilor din oraș și din localitățile care aparțin de Primăria Ovidiu.

Primarul George Scupra, consideră că înființarea acestei companii, aflate în subordinea Consiliului Local Ovidiu, este o măsură necesară, întrucât, conform legislației în vigoare, la acest moment nu poate fi angajat decât un polițist local la 1.000 de locuitori, lucru insuficient, potrivit estimărilor prezentate de edil.

În orașul Ovidiu sunt 16.000 de locuitori, deci avem voie să avem angajați doar 16 polițiști locali. Nu este suficient. Este clar că nu este vina noastră, că așa este legislația și este clar că trebuie să găsim alte soluții legale. Consider că în România, autoritățile locale trebuie să decidă care sunt nevoile comunității.

Trebuie să pornim de la gradul de infracționalitate, de la nevoile comunității locale și, mai ales, de la posibilitățile ei. Atâta timp cât noi suntem plătitorii, nu văd de ce autoritatea locală nu mai poate angaja 3, 5, sau 7 polițiști, în funcție de nevoi. Am încercat să căutăm soluții care depind de noi, de aceea a venit această nevoie de a înființa o societate a Primăriei”, a afirmat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Edilul a precizat că înființarea unei instituții cum este OVI Protect va facilita rezolvarea problemelor, întrucât societatea va fi mult mai aproape de nevoile cetățenilor, lucru ce nu s-ar fi întâmplat dacă Primăria ar fi angajat o altă firmă de pază. De asemenea, George Scupra a afirmat că, una dintre atribuțiile noii companii va fi aceea de a asigura paza în școlile din oraș.

Noua societate este dotată cu un dispecerat ce se aliniază normelor europene în vigoare, care funcționează pe baza unor sisteme inteligente, capabile să realizeze detecție perimetrală, recunoaștere facială, dar și detecția numărului de înmatriculare a vehiculului reperat.

Prima măsură pe care a impus-o departamentul tehnic care s-a ocupat de dotarea societății, a fost aceea de a mări efectivul de camere video montate în oraș (ajuns acum la 40), dar și achiziționarea unor mijloace simple și eficiente pentru deplasarea agenților.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?