ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Primaria nu va cumpara cladirile istorice ale Constantei! Care va fi soarta lor?

Primaria nu va cumpara cladirile istorice ale Constantei! Care va fi soarta lor?

CLADIRI ISTORICE CONSTANTA. Constanta este un oras de vestigii istorice, unele conservate si puse in valoare, altele astupate, uitate si lasate sa se degradeze. Potrivit Primariei, numeroase imobile sunt in litigiu, iar altele sunt in proces de autorizare pentru restaurare, transmite cugetliber.ro

Pizza Evo
Foto: cugetliber.ro

Foto: cugetliber.ro

Cei care nu isi permit sa refacă imobilele sau nu au interes in ele au demarat procedura de vanzare. Aceasta procedura este, insa, foarte greoaie, in cazul imobilelor monument, deoarece intentia de vanzare trebuie anuntata la Ministerul Culturii si apoi trebuie sa astepte sa vada daca acesta isi exercita dreptul de preemptiune la cumparare. In cazul in care nu vrea Ministerul Culturii, sunt anuntate autoritatile judetene si abia apoi primaria. Deja am semnat astfel de documente, pentru ca Primaria Constanta nu intentioneaza să isi exercite dreptul de preemptiune. Toata aceasta corespondenta dureaza intre sase si noua luni si, de multe ori, proprietarii nici nu stiu procedura!“, a declarat, pentru Cuget Liber, primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau.

Din pacate, multe alte vestigii ar putea disparea in curand. Atunci cand au inceput reabilitarea Parcului de la Primarie, autoritatile locale au cerut aviz de la Directia Judeteana de Cultura pentru a restaura si zidurile istorice ce se afla chiar in parc, insa nu l-au primit.

Citeste articolul complet AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?