ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Primăria din Ovidiu celebrează Centenarul inaugurând un ansamblu statuar și lansând un film și o carte

Primăria din Ovidiu celebrează Centenarul inaugurând un ansamblu statuar și lansând un film și o carte

STIRI CONSTANTA. Pentru a celebra Centenarul, 100 de ani de la Marea Unire, Primăria Ovidiu va lansa un film cu titlul „Ovidiu 100” și o carte.  Scopul este de a prezenta modul în care orașul Ovidiu s-a schimbat pe parcursul ultimului veac, atât din punct de vedere cultural, cât și social.

Vrem să arătăm tinerilor cum s-a dezvoltat orașul Ovidiu, cum s-a dezvoltat comunitatea noastră în ultimii 100 de ani. Este interesant să le spunem cum s-a construit canalul, cum a fost construită prima biserică, prima școală, prima grădiniță, când s-a asfaltat, cum a fost construită centrala, stadionul, legendele insulei și așa mai departe”, a declarat primarul din Ovidiu, George Scupra.

Primarul a evidențiat și evenimentele menite să celebreze Zilele Orașului, ce se vor desfășura în tot sub semnul Centenarului, în perioada 29 iunie – 1 iulie, având ca invitați speciali mai mulți artiști ce reprezintă repere ale muzicii ușoare românești, precum Gabriel Cotabiță, Corina Chiriac sau Mirabela Dauer.

George Scupra a prezentat și un nou proiect ce își propune să scoată în evidență identitatea culturală a orașului printr-un ansamblu statuar dedicată poetului Ovidiu, intitulat „Ovidiu – metamorfoze”, care va fi amplasat în parcul Primăriei.

Suntem destul de avansați pe tot ceea ce înseamnă proceduri, ne dorim ca proiectul să fie realizat în acest an, întrucât ne aflăm la 2000 de ani distanță de la moartea poetului Ovidiu. Ansamblul va fi realizat din piatră pentru că ținem la identitatea locală, întrucât în orașul nostru există și cariera de piatră. Sperăm ca până în toamna acestui an să-l inaugurăm și să dezvelim statuia. Ansamblul va deveni ulterior un reper și un potențial obiectiv turistic pentru orașul Ovidiu”, a declarat edilul.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?