ACASA » TOATE CATEGORIILE » Primăria Constanța anunță construcția unui parc de MINIATURI, în parcul Tăbăcărie

Primăria Constanța anunță construcția unui parc de MINIATURI, în parcul Tăbăcărie

STIRI CONSTANTA. Primăria a anunțat construirea unu nou parc cu miniaturi arhitecturale, arbuști, alei, mobilier urban. Mini-parcul va fi construit în Parcul Tăbăcărie și, promite municipalitatea, va duce la creșterea spațiului verde cu aproape 1.500 de metri pătrați.

“Parcul de Miniaturi” va fi realizat în Parcul Tăbăcărie, în zona intrării în Satul de Vacanță, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Proiectul face parte din obiectivul de investiție “Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical heritage- Miniature Park”.

Parcul va fi realizat din ansambluri modulare din lemn și materiale ușoare, mobilier urban din lemn si metal, iar aleile pietonale vor fi asamblate din materiale prefabricate, cu interspații în care va fi semănat gazon.
Vegetația va fi formată din arbuști de talie mică, iar coloritul va fi divers pe toată perioada anului.

Nu se vor tăia copacii existenți si nici nu se vor turna betoane în zona amenajată a parcului. De asemenea, proiectul prevede si realizarea unei oglinzi de apa, sub forma unui bazin dotat cu pompe de recirculare a apei.
Toate amenajările ce vor fi realizate au un caracter neinvaziv si nu se vor percepe taxe pentru vizitatori.

Miniaturile din parc reprezintă reproducerea la scară a unor obiective cu valoare culturală, arhitecturală și istorică majoră, care vor aduce în lumină importanța patrimoniului cultural.

Banii pentru realizarea acestui proiect provin din: Programul de Cooperare Transfrontalieră INTERREG România-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară 2-A green region, 85% din valoarea investiției; bugetul de stat al României, 13% din valoarea investiției și bugetul local al municipiului Constanța, 2% din valoarea investiției”, se arată într-o postare pe Facebook a Primăriei Constanța.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?