ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Prima gradina botanica din judetul Constanta, inaugurata la Techirghiol

Prima gradina botanica din judetul Constanta, inaugurata la Techirghiol

GRADINA BOTANICA CONSTANTA. Prima si singura gradina botanica din judetul Constanta a fost inaugurata joi, 31 martie, la Techirghiol. Proiectul a avut o valoare de 1288217.86 euro si a avut cinci parteneri: Primaria Techirghiol, Universitatea Ovidius, Gradina Botanica Balcic, Centrul Cultural si Palatul Balcic.

Pizza Evo

Vizitatorii vor putea admira peste 20 de mii de plante diverse, inclusiv cele intalnite in mult mai celebra gradina botanica de la Balcic din Bulgaria.

Gradina botanica Techirghiol va avea si doua statui. Conform managerului de proiect, Mioara Axan, cele doua statui vor fi ale Reginei Maria si Regelui Mihai.

Gradina botanica mai are si un maxi sah, un lac artificial dar si peste 20.000 de plante. Viceprimarul cu atribuții de primar al orasului, Iulian Soceanu, a declarat ca administratia publica locala va face cu agentiile de turism interesate, protocoale de colaborare.

Lucrarile au fost realizare cu o investitie din fonduri europene. Cu toate acestea, accesul pana la noua gradina botanica se poate face doar pe un drum neasfaltat.

Pentru refacerea drumului si introducerea acestui nou obiectiv in circuitul turistic, autoritatile locale spun ca vor solicita sprijinul Consiliului Judetean Constanta pentru infrastructura, pentru care ar avea nevoie de 540.000 de lei.

Sursa foto: radioconstanta.ro

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?