Stim cat de bune sunt Nuggets-urile de la McDonald’s si mai stim ca ne intrebam „oare cum sunt facute?“ sau „as putea sa fac si eu la fel acasa?“. Bineinteles, si noi avem reteta pentru tine.
Asadar, pentru aproximativ 30 de nuggets ai nevoie de urmatoarele:
– 1 pui intreg
– 1 cana cu faina
– 1 cana lapte batut
– 2 oua
– Jumatate de lingura de praf de copt
– Piper
– Mustar Dijon
– Miere
– Ulei de arahide, pentru prajit (se gaseste in supermarket-uri). Alternativa: ulei de palmier sau de floarea soarelui.
– Sare Felur de Seal (e mai de fiţe, dar e buna. Nu e musai s-o folosesti)
Ideea e in felul urmator – puiul trebuie facut la cuptor, rostisat. Scuteste-te de efort si cumpara unul gata preparat. Puii de la Kaufland sunt foarte buni. Doar atat ca va trebui s-o rogi pe tanti de acolo sa-ti puna intr-un paharel zeama aia scursa de la pui. E sfanta!
Jupoi de piele tot puiul rotisat si separi carnea alba, pe care o pui intr-un blender. Bati un ou, il pui peste carne si te pui pe tocat, dar nu foarte mult, pentru ca nu vrei s-o faci piure.
Tai carnea ramasa, adica cea pe care ai separat-o de carnea alba, in bucatele mici-mici, si o combini cu carnea tocata la blender intr-un castron. Adaugi sare, piper, si zeama aia de la pui despre care va spuneam mai sus. Mesteci si daca vezi ca e carnea prea uscata, mai adaugi niste zeama. E important sa nu-ti iasa prea uscata, dar nici prea… heh, umeda.
Intr-un bol separat, amesteca un ou cu laptele batut. Intr-un alt bol combina praful de copt, faina, 1 lingurita de paprika, oleaca de piper si putintica sare.
Si aici vine partea misto. Iei o lingura din pasta de pui si ii dai o forma de bila sau ce vrei tu, apoi o bagi in bolul cu faina, de acolo in bolul cu lapte batut si apoi din nou in bolul cu faina. Si ai obtinut UN NUGGET! Deci, asta-i schema: bila pasta pui – faia – lapte batut – faina. Repeti asta pana termini carnea din castron, logic. Poti sa turtesti usor nugget-ul obtinut, ca sa capete forma pe care o au cele de la Mec.
Ingingi uleiul de arahide intr-o tigaie si pui la prajit nuggets-urile. Fiecare nugget trebuie lasat sa se prajeasca cam 30 de secunde pe fiecare parte. NU le inghesui, este recomandat sa nu se atinga una de cealalta in tigaie. Dupa ce s-au prajit, adauga putina sara de fiţe, daca ai.
Se servesc cu un sos din mustar dijon si miere, despre care n-are rost sa-ti mai spunem cu se face. Bine, fie. Amesteci mierea cu mustarul dijon.
Pofta buna!