ACASA » CALENDAR » PREMIERA FILMULUI “ DESPRE OAMENI SI MELCI” la CityPlex

Filmul de neratat al lunii septembrie este comedia “Despre oameni si melci”, ce va avea premiera naţională în data de 14 septembrie, ajungând în prima săptămână în 22 de oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane.  Cinefilii constănţeni au posibilitatea de a vedea filmul în perioada 14 – 27 septembrie la CITYPLEX.

Pizza Evo

Proiecţia de gală va avea loc DUMINICA, 16 SEPTEMBRIE, ORELE 19,00, în prezenţa regizorului Tudor Giurgiu şi a actorilor Andi Vasluianu si Ovidiu Crisan. Intrarea este LIBERĂ în limita locurilor disponibile.

Despre film

1992, Cîmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă.Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după „Legături Bolnăvicioase”, care a avut premiera în România în anul 2006.

În „Despre oameni si melci” spectatorii se vor bucura de prestația unor actori români îndrăgiti precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, dar si de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin si a fiului său, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard si a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

Scenariul îi aparţine lui Ionuț Teianu, mutat  în Franța din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul coloanei sonore a filmului.

Despre filmări

Filmările au avut loc în diverse locaţii din Bucureşti, Călaraşi, Amara, Târgovişte, Breaza şi Ploiesti şi s-au desfăşurat pe parcursul a 6 săptămâni. Filmul a obţinut finanţare de la CNC în sesiunea din vara anului 2010 şi a beneficiat de susţinere financiară atât din partea Eurimages cât şi a Programului MEDIA al Uniunii Europene. În plus, South Eastern Cinema Network(SEE Cinema Network) a oferit un premiu pentru dezvoltarea scenariului. HBO România a contribuit de asemenea la procesul de finanţare al producţiei.

„Despre oameni si melci” este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franta).

Program 14 – 20 septembrie: V,S,L,Ma: 17:15, 20:30, 22:30 ; D: 19:00, 20:30, 22:30; Mi, J: 17:00, 20:30, 22:30

Program 21 – 27 septembrie: V-J: 17:00, 18:30, 20:30

Detalii pe: www.despreoamenisimelci.ro

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?