ACASA » STIRI » Diverse » Posesori de iPhone, atentie! Un mesaj text va poate bloca telefonul

Posesori de iPhone, atentie! Un mesaj text va poate bloca telefonul

MESAJ iPHONE BLOCHEAZA TELEFONUL. Cei care detin telefoane iPhone de la Apple se confrunta cu un nou bug ce inchide sau blocheaza telefonul instantaneu si care se activeaza la primirea unui mesaj text.

Pizza Evo

iphone-text-bug

Un bug nu este un virus, ci o eroare generata de conflictul dintre sistemul de opereare si anumite elemente din aplicatiile sau functiile acestuia. In cazul de fata este vorba despre o combinatie ASCII si caracterele de tip unicode. Daca primiti un mesaj ce contine astfel de caractere, iPhone-ul se va bloca sau inchide. Cele mai multe dintre mesaje contineau cuvinte precum “effective” sau “Power”, iar altele caractere arabe sau simboluri.

Cam asa arata tipul de mesaj si caracterele care genereaza eroarea

Cam asa arata caracterele ce pot activa eroarea

Eroarea poate fi data de orice mesaj de tip text, indiferent daca acesta este primit de pe aplicatii precum WhatsApp, Facebook sau prin SMS. Pentru a preveni activarea acestui bug trebuie sa dezactivati optiunea de previzualizare a mesajelor text. Intrati in Notifications > Messages > Show Previews si selectati Off.

Cel mai probabil, Apple va lansa in cel mai scurt timp un patch ce va remedia aceasta eroare, insa pana atunci trebuie sa fiti atenti la mesajele pe care le primiti in telefon.

Mii de utilizatori au raportat aceasta eroare, indiferent de versiunea iOS folosita.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?