ACASA » STIRI » Diverse » Poliţia vânează site-urile româneşti de filme şi seriale. 990.ro, închis!

Poliţia vânează site-urile româneşti de filme şi seriale. 990.ro, închis!

SITE-URI FILME SI SERIALE INCHISE. Autorităţile au mai închis un site care difuza online filme şi seriale subtitrare în limba română. Domeniul 990.ro a fost suspendat de către autorităţi.

Pe pagina siteului este afişat mesajul: “Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile articolului 249 din Codul de Procedură Penală. Prezentul nume de domeniu fiind parte a unei cauze penale“.

Potrivit site-ului playtech.ro, 990.ro nu este primul domeniu închis de autorităţi pentru nerespectarea legii audiovizualului. Anul trecut, autorităţile din România au închis şi domeniul serialepenet.ro

În urmă cu doi ani, compania deţinătoare a PRO TV a făcut în acest sens o sesizare către CNA. Popularul post de televiziune reclama faptul că 42 de site-uri difuzează filme şi seriale fără respectarea legii şi fără a deţine drepturile pentru conţinutul transmis.

Legea stipulează foarte clar faptul că astfel de infracţiuni se pedepsesc cu închisoare de la unu la patru ani sau cu amendă de la 2.5000 la 40.000 de lei.

Iubitorii de filme sunt îndemnaţi să acceseze sursele legale de streaming online şi să plătească pentru conţinutul vizionat.

Acţiuni similare au loc şi în ţările occidentale. Mai multe domenii ale unor populare siteuri de torente au fost închise de autorităţi în urma acuzaţiilor de nerespectare a drepturilor de autor. Cel mai răsunător caz a fost punerea sub acuzare a celor patru proprietari ai site-ului The Pirate Bay.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?