ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Podul vechi de la Agigea, ÎNCHIS complet pentru reparaţii. Ce rute alternative există

Podul vechi de la Agigea, ÎNCHIS complet pentru reparaţii. Ce rute alternative există

POD AGIGEA ÎNCHIS. În perioada 8 – 25 mai, podul vechi de la Agigea va fi închis complet, pentru ultimele intervenţii tehnice înainte de sezonul estival, la propunerea societăţii care execută lucrările, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

În perioada în care vechiul podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiţii optime pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanţă de 2,8 kilometri.

Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă de CNAIR este următoarea: nodul rutier A4 (intersecţie cu DN 39, Agigea) – A4 ( intrare port Constanţa Sud ) – podul nou peste Canalul Dunăre – Marea Neagră – bretea acces la DN 39A – DN 39A – DN 39 (Eforie Nord – Agigea).

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie, pe întreaga durată a sezonului estival”, precizează CNAIR, care arată că podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme dacă intervenţiile vor fi finalizate mai repede.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?