ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » PLOI si VIJELII la Constanta! Avertizare meteo ANM

PLOI si VIJELII la Constanta! Avertizare meteo ANM

VREMEA LA CONSTANTA. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologica de instabilitate accentuata, valabila in toata tara, in intervalul 30 iulie, ora 17.00 – 31 iulie, ora 23.00.

In dupa-amiaza zilei de azi, precum si in noaptea de joi spre vineri, 30 – 31 iulie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuată, cu precadere in centrul si nord-estul tarii, precum si in zonele de deal si de munte, iar in cursul zilei de vineri, 31 iulie, aria de instabilitate va cuprinde majoritatea regiunilor, dar indeosebi pe cele sudice, estice si centrale.

Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Ploile vor avea si caracter torential, astfel incat, pe arii restranse, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp, iar izolat, mai ales in Carpatii Orientali si Meridionali, peste 30…35 l/mp. Vor fi conditii de grindina.

Vineri, 31 iulie, in regiunile sudice vremea se va mentine calduroasa, izolat caniculara la amiaza, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va mai depasi pragul critic de 80 de unitati.

In funcţie de evoluţia si intensitatea fenomenelor meteorologice, ANMva actualiza prezentul mesaj.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?