ACASA » BLOG » EDITORIAL: Plasa cu păcălici

Nimănui nu-i plac farsele. Da, poate unora le place să-i vadă pe alţii în postura de victime ale unei farse, dar, să fim serioşi, cui îi place să fie în pielea victimei? Nimănui.

Pizza Evo

Într-o ediţie recentă a „Plasei de stele“, hiper-activul Dan Negru, omul ăsta vorbeşte şi se mişcă de zici că mereu stă să-i dea ciorba în clocot, spunea în deschidere că există oameni, vedete, care i-au dat în judecată pe producătorii emisiunii şi i-a acuzat de o lipsă de simţ al umorului. Adică problema s-ar pune cam aşa: tu îmi faci o farsă în care mă pui într-o situaţie extrem de jenantă sau în care aproape mă cureţi de pe faţa pământului provocându-mi un infarct şi te aştepţi ca mai apoi să te felicit, să te pup şi să bem împreună o cinzeacă? Sper din suflet ca acei oameni, care au acţionat în instanţă, să câştige şi să-i stoarcă de bani, mai în glumă mai în serios, pe flăcăii de la Antena, în frunte cu vampirul lor energetic, Dan Negru.

Un alt personaj care se ţine de farse, din ce în ce mai pline de tupeu şi cu mult peste limita bunului simţ, este omul cu cel mai fals rânjet din tot show bizz-ul românesc – Cătălin Măruţă. Ăsta a mers atât de departe cu farsele, pentru a stoarce rating şi audienţe, încât a transformat-o în victimă chiar şi pe nevastă-sa, Andra. Ticăloşia a fost pusă la cale de ziua copilului lor, dar cum ăla mic e totuşi prea mic ca să fie victimă a unei farse, Măruţă şi-a spus el că mai bine o bagă pe Andra la înaintare. Din câte ştiu, Andra este o persoană chiar foarte slabă de înger şi, cu siguranţă, Măruţă cunoşte foarte bine acest aspect. De dragul audienţelor, omul şi-a asumat orice risc şi i-a înscenat solistei o răpire de toată frumuseţea, de femeia mai avea puţin şi îşi vomita inima pe bancheta taxiului în care era sechestrată.

În general, atunci când vine vorba de farse televizate, vina nu este în întregime a celor care le pun la cale, ci şi a victimelor. Da, a celor care, după ce şi-au luat-o ca măgaru-n pantă, sunt de acord ca toată măscăreala să fie difuzată pe post. Aşa cum producătorii vor să facă rating, la fel şi vedetele ahtiate după apariţii tv acceptă să apară aproape în orice ipostază, oricât de jenantă ar fi aceasta.

Uneori îmi las imaginaţia să zburde şi parcă mă aştept să văd o ştire în toată mass-media cum că noi, românii, suntem victimele celei mai mari farse din istorie. Scenariul: din prost să ne meargă şi mai prost spre foarte prost. Parcă şi văd o ditamai delegaţia oficială a Statelor Unite spunând în direct: „Romania, you just got Punk’d!“ Dacă ar fi aşa, ar fi bine, pentru că o farsă, oricât de rea, e o totuşi o farsă şi după ce se termină, situaţia revine la normal. Problema e că, în cazul nostru, farsa a mers mult prea departe, rolurile au fost luate prea în serios şi cu greu se mai poate da înapoi. „You’ll get over it“, zise americanul.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Login

Lost your password?