ACASA » STIRI » Diverse » PLANTEAZA FAPTE BUNE in Romania! Fii voluntar la plantarea a 1 milion de copaci

PLANTEAZA FAPTE BUNE in Romania! Fii voluntar la plantarea a 1 milion de copaci

PLANTARE 1 MILION DE COPACI ROMANIA. Pe 24 octombrie se va desfasura cea mai mare actiune de impadurire din tara noastra. Initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat “Plantam fapte bune in Romania” recruteaza voluntari pentru a face parte din echipa de romani care vor planta 1 milion de copacei simultan in toata tara!

Sub sloganul “Plantam! Ingrijim! Impadurim!”, toamna aceasta a fost lansata o mobilizare civica in masa pentru a proteja si creste padurile din Romania. In 30 de judete din tara vor fi plantati simultan 1.000.000 de copacei pe terenuri cu probleme din afara localitatilor (agricole degradate, cu risc de alunecare, supuse fenomenului desertificarii) sau pe terenuri din interiorul oraselor unde este necesara prezenta a cel putin unui arbore. Ulterior, arborii vor fi ingrijiti pe o perioada de mai multi ani, pana ce se atinge maturitatea plantatiei sau a copacului plantat individual.

Pentru acest obiectiv organizatorii sunt in cautare de colegi in proiect, dupa cum urmează: cate un coordonator de judet, 4 coordonatori regionali, cate un coordonator de voluntari pe judet, sefi de parcele in ziua de plantare, 3 fundraiseri din Bucuresti, 2 comunicatori din Bucuresti si 1 administrator de platforma online.

Ca sa afli ce presupune fiecare sarcina, cat si unde mai precis sunt cautati voluntarii, intră pe link-ul acesta. Apoi, pana pe 27 august, trimite CV-ul si o scurta motivație, pe adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro

Plantatori

Acest demers este initiat de Asociatia EcoAssist din Bucuresti, alaturi de 5 organizatii non-guvernamentale de protectia mediului din Romania si are drept Partener Institutional Principal Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, care prin intermediul R.N.P. – ROMSILVA va furniza gratuit puietii si asistenta de specialitate pe plantatiile pe care voluntarii se vor implica.

Judetele in care Asociatia EcoAssist este activa sunt: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis.

Persoane de contact:
Liana Buzea, Fondator, e-mail: liana.buzea@planIU tamfaptebune.ro, +40 741 026 216
Narcisa  Gheorghe, Coordonator comunicare e-mail:  narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro  +40 737 174 254

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?