ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Petiţie pentru REFERENDUM DE EVACUARE A ROMILOR din cartierul Henri Coandă

Petiţie pentru REFERENDUM DE EVACUARE A ROMILOR din cartierul Henri Coandă

STIRI CONSTANTA. Pe internet a fost creată o petiţie online pentru crearea unui referendum la Constanţa prin care administraţiei locale i se cere o soluţie pentru evacuarea cetăţenilor de etnie romă din cartierul Henri Coandă.

Pizza Evo

În textul petiţiei, motivarea cererii de referendum sunt prezentate următoarele aspecte:

Cartierul social Henri Coanda, care trebuia sa adaposteasca persoane incadrate drept cazuri sociale, s-a transformat intr-un focar de scandal si mizerie in plin centru al orasului;

Tineri sau in varsta, constantenii se tem sa treaca prin zona respectiva, din cauza personajelor care o populeaza;

Zona Galeriilor Soveja, aflata pe strada cu acelasi nume, a ajuns un maldar de gunoaie din cauza romilor care, zi si noapte, stau insirati pe trotuar, spargand seminte, aruncand ambalaje si PET-uri;

Constantenii sunt deranjati, zi de zi, de galagia persoanelor respective, pentru care civilizatia pare un cuvant SF.

Cerem autoritatilor sa cumpere, din bugetul local, cateva blocuri amplasate intr-o zona periferica unde sa mute cetatenii romi, iar in cartierul Henri Coanda sa fie mutate persoanele care intr-adevar merita o locuinta sociala: persoane in varsta, cele cu pensii mici sau cu handicap, etc.

Daca nu se gasesc solutii legale, solicitam domnului Decebal Fagadau organizarea unui REFERENDUM LOCAL, chiar cu rol consultativ, prin care constantenii sa isi spuna cuvantul cu privire la acest subiect, iar Primaria sa ia nota de vointa locuitorilor orasului.

Petiţia online poate fi citită şi semnată AICI.

La momentul publicării acestei ştiri, petiţia fusese semnată de 354 de constănţeni.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?