ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » PEŞTE şi MIDII STRICATE, descoperite de OPC la o cunoscută cherhana din Vama Veche!

PEŞTE şi MIDII STRICATE, descoperite de OPC la o cunoscută cherhana din Vama Veche!

CHERHANA VAMA VECHE. Pentru că se apropie weekend-ul de Rusalii, iar pe litoral sunt aşteptaţi peste 40.000 de turişti, instectorii OPC au început o serie de controale la unităţile de alimentaţie publică din staţiuni.

Pizza Evo

Unele dintre cele mai grave nereguli au fost găsite la o cherhana de pe plaja din Vama Veche, unul dintre cele mai frecventate localuri cu specific pescăresc din zonă.

Inspectorii OPC au descoperit că în galantare şi sub tejghele, angajaţii cherhanalei ţineau peşte vechi şi midii împuţite, transmite cugetliber.ro.

În loc de peşte proaspăt, aşa cum scria pe panouri şi în meniu, în galantare şi în cutii mizerabile erau peşti cu un puternic miros de stricat, ce urmau a fi preparaţi şi serviţi clienţilor.

Peştele este în stare avansată de degradare, produs cu potenţial periculos, iar spaţiile de depozitare sunt în stare jalnică“, a declarat Horia Constantinescu, directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.

Patronul cherhanalei a fost amendat cu de 18.000 lei, iar toată marfa degradată a fost retrasă de la vânzare şi distrusă. De asemenea, s-a luat măsura închiderii temporare a activităţii, până la remedierea deficienţelor. 

Articolul complet AICI

Foto main: cugetliber.ro

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?