ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Peste 300 de constanteni s-au inscris sa faca voluntariat in prima editie EXPO ONG

Peste 300 de constanteni s-au inscris sa faca voluntariat in prima editie EXPO ONG

TARG ONG-URI CONSTANTA. In perioada 22 – 24 ianuarie, 17 ONG-uri din judetul Constanta si-au promovat proiectele si oportunitatile oferite tuturor categoriilor de persoane in cadrul evenimentului EXPO ONG din Maritimo Shopping Center.

Pizza Evo

Acest targ de ONG-uri, o initiativa a Coalitiei ONG-urilor Constantene, a fost organizat din nevoia de interactiune directa dintre asociatiile de voluntari si populaţia Constantei, pentru o expunere cat mai buna a voluntariatului si a conceptului de cetatean activ al orasului, care este interesat de auto-dezvoltare personala, profesionala si implicare in societate.

Voluntariatul poate deveni un pilon important in dezvoltarea societatii. Beneficiile se rasfrang asupra voluntarilor care devin persoane mai bune, mai responsabile si mai abile in a intreprinde diverse activitati si asupra societatii prin dezvoltarea comunicarii dintre oameni sau diverse entitati si prin implementarea proiectelor ce vizeaza problemele din diverse domenii: sanatate, educatie, protectia mediului, drepturile omului etc.

ramona-leonida-expo-ong

Ramona Leonida, coordonator EXPO ONG

EXPO ONG a fost o oportunitate foarte buna de promovare a voluntariatului si de creare a unei legaturi directe cu populatia Constantei. ONGurile participante au interactionat foarte bine si multe dintre ele au pus bazele unor colaborari de tip ONG-ONG.

Peste 300 de persoane s-au inscris in cel putin o asociatie in vederea obtinerii calitatii de voluntar, EXPO ONG fiind si o buna ocazie de a recruta voluntari. Ne dorim ca acest eveniment sa se desfasoare macar anual daca nu bianual. Ne-am bucurat de sustinerea presei si a unor institutii importante cu care se doreste o colaborare pe termen lung“, a declarat Ramona Leonida, coordonator EXPO ONG prima editie si Vicepresedinte Dezvoltare Sud JCI Romania.

In prima zi de EXPO ONG a avut loc o conferinta de presa unde au fost marcate doua momente importante: deschiderea oficiala a targului, prin taierea panglicii de catre reprezentantii celor 17 ONG-uri participante si sesiunea de discutii despre importanta voluntariatului, alaturi de invitati de onoare ai unor institutii si companii importante din Constanta: Marius Radulescu (Director General Maritimo Shopping Center), Razvan Enache (Manager Comercial GMB Computers), Adrian Bilba (Director Complexul Muzeal al Stiintelor Naturii Constanta), Ion Danut Juganaru (Director C.C.I.N.A.), Decebal Fagadau (primar interimar Constanta) si Carmen Serbanescu (IPJ Constanta). Imediat dupa conferinta de presa, jurnalistii si invitatii au luat parte la turul oficial al standurilor celor 17 ONG-uri prezente la targ.

expo-ong-decebal-fagadau

Acesta trebuie sa fie liantul intre oameni si administrație. Administratia nu poate sa rezolve toate problemele si este indepartata de problemele adevarate ale cetateanului. Cei care fac ca problemele cetateanului sa fie rezolvate intr-un mod cursiv si firesc si aduse la cunostinta autoritatilor locale sunt ONG-urile. Prin voluntari putem sa avem adevaratii ambasadori ai oamenilor in administratie“, a declarat primarul interimar, Decebal Fagadau.

Voi adresa o invitatie lunara tuturor ONG-urilor din Constanta, sa facem o intalnire, una pe luna, la Primarie, astfel incat sa abordam probleme diverse. Dar important este sa ne intalnim si sa stabilim un calendar. In primul rand cred ca trebuie sa ne asezam la aceeasi masa, sa ne cunoastem, sa vorbim aceeasi limba si apoi sa luam pas cu pas problemele si sa le rezolvam“, a mai spus Decebal Fagadau.

decebal-fagadau-jci

ONG-urile prezente la eveniment au expus la standuri materiale de promovare si obiecte care au legatura cu specificul lor, pentru a atrage atentia oamenilor.

In cea de-a treia zi, pe 24 ianuarie, la ora 9.00, asociatia sportiva Sanasport a organizat un antrenament in centrul comercial, pentru a promova mesajul de sanatate prin miscare.

Cateva ore mai tarziu, la 17.30, cu ocazia celebrarii Unirii Principatelor Romanesti, voluntarii i-au invitat pe cei prezenti in Maritimo la o hora a UNIRII. A fost un moment frumos ce a simbolizat si unirea voluntarilor din Constanta pentru un tel comun.

hora-unirii-maritimo

Coalitia ONG-urilor Constantene se declara multumita de rezultatele obtinute in cadrul EXPO ONG si doreşte sa organizeze si alte activitati care sa promoveze mai bine voluntariatul si simtul civic, precum si numeroasele beneficii pe care voluntarii le obţin, iar impactul se observa atat la nivel de individ ca voluntar, cat si asupra comunitatii in care ONG-urile isi desfasoara activitatea.

Reamintim care au fost ONG-urile participante:

1.    Societatea de Explorari Oceanografice si Protecție a Mediului Marin “Oceanic-Club”
2.    Organizaţia Ecologistă Neguvernamentală Mare Nostrum
3.    Asociatia Save the Dogs and other Animals
4.    Asociatia pentru promovarea educatiei creativ-ecologice si abilitatilor inovative CREATIVE+
5.    Asociatia Strategia Dezvoltarii Romaniei – Regiunea Dobrogea
6.    Junior Chamber International Constanta (JCI Constanta)
7.    Asociatia Copiii Tuturor
8.    Asociația United Hands România
9.    ASOCIATIA TOMIS ANTIDROG
10.    Asociatia pentru cultura si educatie DALI
11.    Asociatia Psihologilor si Psihopedagogilor PROCIVITAS (APP PROCIVITAS)
12.    AIESEC Constanta
13.    Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura (CCINA)
14.    Sanasport
15.    Grup Civic Baricada Verde
16.    Centrul pentru Resurse Civice
17.    Creative Life Association

expo-ong-constanta-2016

Coalitia ONG-urilor Constantene multumeste partenerilor EXPO ONG editia 1:

Partener Principal: GMB Computers

Parteneri: KISS FM, Junkers Design, Maritimo Shopping Center, evenimente-constanta.ro, Restaurant Harlequin.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?