ACASA » STIRI » Peste 1500 de constănțeni amendați pentru neplata parcării prin SMS!

Peste 1500 de constănțeni amendați pentru neplata parcării prin SMS!

Poliția Locală Constanța a acordat peste 1500 de amenzi șoferilor care au parcat pe locurile gestionate de Primăria Constanța în zona centrală a orașului fără a plăti taxa de parcare (vorbim de Bd Tomis între Capitol și Primărie, Sala Sporturilor, parcarea din parcul Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, strada Traian din zona Primăriei Constanța, intreaga zona peninsulara). Aceste amenzi au fost aplicate, atenție, în 27 de zile!

În acest sens, Primăria Constanța a transmis următorul comunicat:

“1573 de amenzi contravenționale au fost aplicate de către polițiștii locali în perioada 18.10.2018-13.11.2018 pentru nerespectarea prevederilor legale privind ocuparea unui loc în parcările cu plată cu tarif orar, fără achitarea taxei de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost efectuată plata.
Conducătorii auto trebuie să știe că amenzile pentru ocuparea unui loc în parcările cu plată cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600-1.000 lei, cu posibilitatea achitării a jumatate din minimul amenzii în 15 zile de la comunicare.
Reamintim că parcările cu plata prin SMS de pe raza municipiului Constanţa sunt disponibile în program non stop, iar plata se poate face foarte simplu.
Pe langă varianta clasică ce presupune trimiterea unui mesaj la numărul 7420, utilizatorii telefoanelor mobile au la dispoziţie şi aplicaţia gratuită TPARK, unde se poate achita și cu un card bancar.”

În urma aplicării acestor amenzi vor intra la bugetul local în jur de 1.000.000 lei, o sumă considerabilă care dacă s-ar încasa lunar ar crește bugetul orașului cu 12 milioane de lei, adică aproape 2% din veniturile bugetate pe 1 an de zile de Primaria Constanța.

Deși plata prin SMS este o metodă inteligentă de plată, mulți constănțeni sunt nemulțumiți pentru că sunt condiționați să dețină un abonament la un furnizor de telefonie mobilă sau credit în plus pe cartela telefonică sau un card de credit. Metoda de plată cash a fost înlăturată complet.

Sursa foto: Cuget Liber

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?