ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Peste 1 MILION de oameni sunt aşteptaţi duminică, în Piața Victoriei! Protestele continuă şi la Constanţa

Peste 1 MILION de oameni sunt aşteptaţi duminică, în Piața Victoriei! Protestele continuă şi la Constanţa

STIRI CONSTANTA. Protestele împotriva Guvernului Grindeanu continuă în aceste zile, iar pentru sfârşitul de săptămână se anunţă ieşiri masive în stradă. Pentru ziua de duminică, 12 februarie, sunt aşteptaţi peste 1 milion de protestatari din toată ţara.

Pizza Evo

Invitați-vă prietenii și haideți duminică să facem istorie! Peste 1.000.000 de oameni la București“, este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului de la sfârșitul acestei săptămâni.

Duminică vom merge în Piață să ne sărbătorim victoria neaşteptată! Suntem o nație, suntem un popor, ne-am descoperit, ne-am întâlnit voințele, credințele şi principiile comune. Din ziua accea în care toți am fost unul şi unul a fost LUMINĂ, pe noi niciun guvern nu ne va mai putea conduce, ci doar administra“, a scris pe Facebook şi Crina Dobre, cea care a avut iniţiativa “România, luminează-te!”, când 500.000 de români din piaţa Victoriei şi 600.000 în toată ţara au aprins lanternele în seara de duminică, 5 februarie.

Procurorul-șef al DNA a declarat, într-un interviu pentru presa italiană, că se teme că Ordonanța de Urgență 13 privind modificarea Codurilor penale ar putea intra totuși în vigoare dacă Ordonanța prin care a fost abrogată este atacată și declarată neconstituțională, transmite digi24.ro

Ordonanța de Urgență nr. 14, adoptată duminică de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial.  Prin această Ordonanță a fost se abrogată în întregime OUG 13/2017 și s-a ajustat două texte din Codul de procedură penală, exact așa cum a spus CCR în deciziile nr. 586/2016 și nr. 614/2016.

Totuși, în textul acestei Ordonanțe s-a strecurat o posibilă capcană. Specialiştii spun că, printre articolele menite să readucă procedura penală la forma anterioară actului adoptat de guvern în seara de 31 ianuarie, s-a strecurat şi o prevedere contrară Legii fundamentale.

PROTESTELE CONTINUĂ ŞI LA CONSTANŢA. Află mai multe AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?