ACASA » COOKING » Pentru o masă de Crăciun în stil american: salată SWEET POTATO

Pentru o masă de Crăciun în stil american: salată SWEET POTATO

RETETA SALATA DE CARTOFI DULCI. Deşi la origini este o reţetă germană, salata de cartofi dulci a devenit celebră în Statele Unite şi, precum salata de boeuf la noi, este nelipsită de la orice masă festivă sau de sărbători.

Este uşor de preparat, foarte delicioasă şi nu necesită maioneză! Iată aşadar care sunt ingredientele de care aveţi nevoie pentru şase porţii de salată:

4 bucăţi de bacon tăiate mărunt

3-4 cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi cuburi

1 cană de miez de ţelină tocat mărunt

1 cană de ceapă verde tăiata subţire

Bineînţeles, totul trebuie legat cu un sos decilios. Pentru asta aveţi nevoie de:

2-3 linguri de muştar (picant sau dulce, în funcţie de preferinţe)

2 căţei de usturoi tocaţi

1/4 cană de ulei de măsline

1/4 cană de oţet de orez

1/4 linguriţă de sare

1/8 linguriţă de piper negru

Dacă nu vreţi să vă complicaţi cu prepararea sosului, găsiţi în comerţ multe sosuri ce au la bază muştarul. Trebuie să adăugaţi ceapa verde tăiată mărunt şi usturoiul. Da, la salată merge şi un sos de maioneză.

sweet-potato-salad-with-baconMod de preparare:

Într-o oală fierbeţi apă cu puţină sare şi adăugaţi cartofii tăiaţi. Îi lăsaţi să fiarbă, iar apoi îi scoateţi cu grijă, îi scăldaţi în apă rece şi îi puneţi deoparte.

Pregătiţi bacon-ul. Încălziţi cuptorul la 200 de grade C. Întindeţi o foaie de copt pe o tavă pe care puneţi bucăţile de bacon. Lăsaţi la copt până când şunca devine crocantă – durează aproximativ 15 minute, în funcţie de cât de gros aţi tăiat şunca.

Dacă aţi ales să preparaţi sosul cu ingredientele de mai sus, atunci amestecaţi totul în bolul în care veţi prepara şi salata. Puteţi să mai adăugaţi ulei, oţet sau sare după gust.

Peste sos adăugaţi cartofii şi bacon-ul şi amestecaţi cu grijă toate ingredientele. Gustaţi şi adăugaţi sare şi piper dacă mai este nevoie.

Poftă bună!

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?