ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Pe mâinile cui va ajunge Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa? Cine candidează pentru postul de director

Pe mâinile cui va ajunge Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa? Cine candidează pentru postul de director

DIRECTOR MUZEUL DE ARHEOLOGIE CONSTANTA. Deşi este una dintre cele mai importante instituţii de cultură ale oraşului, Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa a fost declarat în repetate rânduri o ruină financiară, în ultimii ani fiind victima unui management defectuos.

Pizza Evo

Starea deplorabilă în care a ajuns Edificiul Roman cu Mozaic şi scandalul din jurul acestei atracţii turistice unice în Europa, este unul dintre exemplele prin care se evidenţiază cel mai bine modul în care şi-au făcut treaba directorii, care au avut privilegiul de a-şi odihni oasele pe scaunul de conducere al muzeului.

În urma evaluării organizate de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), fostul director al instituţiei, Gabriel Custurea, a primit nota 5,96, drept pentru care s-a stabilit demiterea sa din funcţie. Bineinţeles, Custurea a constestat decizia şi rezultatul evaluării.

În luna august 2016, Consilul Judeţean Constanţa anunţa organizarea concursului pentru funcţia de manager al muzeului, ce în prezent este condus interimar de muzeograful Traian Cliante.

Pe 26 septembrie, s-a încheiat perioada alocată depunerii dosarelor de candidatură pentru această funcţie. Cei trei candidaţi care vor încerca să preia conducerea instituţiei sunt Traian Cliante, muzeograful Delia Roxana Cornea şi profesorul universitar Marian Zidaru.

Citeşte mai multe despre cei trei candidaţi AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?