ACASA » STIRI » PATRU întrebări pe care sigur le vei primi la un interviu de ANGAJARE. Iată la ce să te aștepți

Job-Interview-3Este important să faci o figură dacă vrei să obţii job-ul pentru care ai aplicat. Un interviu bun sau prost cu directorul de Resurse Umane vor face diferenţa. Gândeşte-te că dacă o dai în bară, compania nu-ţi va da o a doua şansă. Iată cele mai întâlnite 4 întrebări pe care le pun directorii de HR şi cum ar trebui să le abordezi.

1. De ce sunteţi interesat de această poziţie?

Profesioniştii HR adoră aceasta întrebare aşa că foloseşte-o pentru a vorbi din nou despre punctele tale tari şi scoate în evidenţă abilităţile practice precum şi pasiunea pentru companie şi rolul pe care îl vei juca în ea. Dezvăluie modul în care experienţa profesională se potriveşte cu calificările cerute de job, folosind cuvintele utilizate chiar în descrierea sa pentru a întări legăturile dintre ele. Prin cuplarea abilităţilor de poziţia urmărită îl vei ajuta pe directorul de HR să îşi imagineze cum vei pune în practică cele spuse.

2. De ce vreţi să părăsiţi actualul loc de muncă?

Intervievatorul vrea să afle dacă există probleme legate de plecarea dumneavoastră de la actualul loc de muncă. Vă despărţiţi pe cale amiabilă sau cu scandal? Nu ştii cum să scapi de job-ul curent sau cauţi oportunităţi de creştere profesională? Acestea sunt câteva dintre întrebările care trec prin capul managerilor HR în timpul unui interviu. Profită de întrebare pentru a vorbi într-un mod pozitiv de actualul tău angajator insă transmite mesajul că eşti în căutarea unei noi poziţii care să te ajute să evoluezi profesional. În acest fel îl vei face pe cel care conduce interviul să se concentreze pe potenţiala ta contribuţie şi nu pe punctele slabe.

3. Ce ştiţi despre noi?

Acum eşti testat însă ar trebui să promovezi cu uşurinţă. Este important să cauţi câteva informaţii despre compania la care îţi doreşti să te angajezi înainte de a merge la interviu. Trebuie să ştii câte ceva despre istoria ei, cum a evoluat până acum, cine sunt jucătorii cheie, realizările recente şi alte informaţii relevante. Comunică lucrurile pozitive pe care le-ai aflat despre companie, cum ar fi premiile obţinute pentru noile produse pentru a-ţi demonstra cunoştinţele.

4. Aveţi întrebări pentru mine?

Întotdeauna este important să pui intrebări angajatorului. Cei mai puternici candidaţi îşi arată entuziasmul şi se poziţionează ca un potenţial valoros membru al echipei prin punerea unor întrebări inteligente de pe urma cărora au de câştigat atât managerul de HR, cât şi tu însuţi.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?