ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Participa la DIALOGUL CU AUTORITATILE pentru Planul de Mobilitate Urbana Durabila Constanta!

Participa la DIALOGUL CU AUTORITATILE pentru Planul de Mobilitate Urbana Durabila Constanta!

PLANUL DE MOBILITATE URBANA DURABILA CONSTANTA. Este in interesul tau sa participi in perioada 6 – 12 iulie la prezentarile principiilor de mobilitate urbană durabilă ce vor fi implementate în următorii 15 ani.

Pizza Evo

Coaliția ONGurilor Constanța în parteneriat cu Primăria Constanța și cu sprijinul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța invită cetățenii polului de creștere* Constanța și pe cei din localitățile Mangalia și Medgidia să participe la cele 7 întâlniri de informare despre principiile mobilității urbane durabile, programate să aibă loc în perioada 6 iulie – 12 iulie 2016.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Constanța, disponibil pe site-ul primaria-constanta.ro (Click AICI pentru versiunea 1; Click AICI pentru versiunea 2) propune un tip de planificare a orașului și a zonei sale funcționale după modelul celor aplicate cu succes în majoritatea orașelor europene. Scopul celor 7 întâlniri este de a explica modul în care produce efecte acest tip de planificare și necesitatea implementării ei în Constanța și în zona ei de influență.

PMUD Constanța abordează în mod direct modurile de deplasare motorizată și nemotorizata și promovează principii ce încurajează o viață sănătoasă și reducerea factorilor poluanți. Infrastructura orașului va suferi modificări în urma implementării acestui plan strategic, urmărindu-se utilizarea eficientă a spațiului public prin împărțirea echitabilă între modurile relevante de transport: mersul pe jos, mersul cu bicicleta, transportul public și transportul motorizat individual.

Vor fi discuții libere, pe înțelesul tuturor, despre importanța planificării mobilității urbane durabile. Participarea este gratuită.

13552521_10208440923155179_1014853498_nPersoanele care participă vor putea pune întrebări și vor putea aduce argumente pentru pozițiile exprimate.

Se dorește un dialog între specialiști și părțile interesate, astfel încât cetățenii să se poată implica activ în dezvoltarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Constanța.

Întălnirile vor avea loc în fiecare zi, în perioada 6 iulie – 12 iulie 2016, între orele 17.00 – 20.00, în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța (Delfinariu) din Bd. Mamaia nr 255.

Persoanele interesate pot solicita informații despre întîlnire la numărul de telefon dispecerat Primăria Municipiului Constanța 0241. 550 055 sau la adresa e-mail primarie@primaria-constanta.ro.

Ai dreptul să fii informat și consultat! Participă!

*Localități din polul de creștere Constanța: Constanța, Eforie, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, 23 August, Costinești, Agigea, Corbu, Cumpăna, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Tuzla, Valu lui Traian

Cei care nu pot participa, vor putea urmări întâlnirile on-line, în direct, accesând următoarele link-uri:

Ziua 1: click AICI

Ziua 2: click AICI

Ziua 3: click AICI

Ziua 4: click AICI

Ziua 5: click AICI

Ziua 6: click AICI

Ziua 7: click AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?