ACASA » CONCERTE » „Pân’ la Rai“. Concert gratuit în Piața Ovidiu cu violoncelistul Adrian Naidin

„Pân’ la Rai“. Concert gratuit în Piața Ovidiu cu violoncelistul Adrian Naidin

CONCERTE CONSTANȚA. În cadrul festivalului „Miturile Cetății“, Teatrul de Stat Constanța vă invită la o seară magică, în Piața Ovidiu, la un concert de excepție susținut de inegalabilul violoncelist, Adrian Naidin.

Una dintre cele mai valoroase compoziții imaginate vreodată în maiestoasa umbră a Mariei Tănase, “Pân’ la Rai” se apropie cu bucurie de temele tradiționale, pentru a le explora profunzimile, redându-le viață în cele mai dinamice sunete ale jazz-ului contemporan.

Veți asista la un amestec de tradițional și avangardă, tehnic și non-conformist, în care violoncelistul Adrian Naidin își testează imaginația într-un incredibil experiment acustic, alături de alți trei muzicieni cu personalități și cariere excepționale.

Printre aceștia, pianistul Sorin Zlat, singurul român premiat în cei 30 de ani de prestigioasă istorie a celui mai important concurs de jazz din Statele Unite, The Great American Jazz Piano Competition. Li se alătură Eugen Amarandei – unul dintre cei mai tehnici și mai inspirați dintre contrabasiștii României, și excepționalul percuționist Gabriel Bălașa, un muzician inventiv și imprevizibil, testat în formule avangardiste și în proiecte acustice insolite.

De drag de muzică și de drag de ea, artiștii dialoghează păstrând esența filonului tradițional românesc și interferează, trecând prin propriile experiențe și întâlniri muzicale, pentru a se regăsi în zona modernă, actuală, specifică jazz-ului european.

Admirat și iubit de un public foarte fidel, Adrian Naidin spune povești, fie în cheia jazz-ului inspirat dintr-un filon etno autentic, fie dând sensuri noi compozițiilor imaginate de Bach, Brahms sau Paganini.

Miercuri, ora 21: 30, în Piața Ovidiu.

Intrarea este liberă.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?