ACASA » TEATRU » OVIDIU – Tristele şi Ponticele, la Teatrul de Stat Constanţa

OVIDIU – Tristele şi Ponticele, la Teatrul de Stat Constanţa

TEATRU CONSTANTA. Duminică, 12 noiembrie, la ora 19.00, cei ce vor să aducă un omagiu poetului care a murit la Tomis acum 2000 de ani sunt invitaţi la „OVIDIU – TRISTELE ŞI PONTICELE”, un spectacol multimedia care îl are ca protagonist pe maestrul Emil Boroghină.

Pizza Evo

El îl va întruchipa pe Ovidius Publius Naso, acest recital modern fiind o coproducţie a Teatrului de Stat Constanța și Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Spiritualizat, profund, apăsat de anii exilului, poetul intră în scenă după ce publicul a înțeles, din desfășurarea proiecției video inițiale, că omul Ovidiu a murit. În actorul de pe scenă este sufletul ieșit din corp al lui Ovidiu – corpul a rămas suspendat într-un fel de limb marin, el se mișcă ușor, dus de valuri, la țărm.

AFIS-Ovidiu-proiect--50x70cmPoetul nu realizează că a murit, continuă să se zbuciume, să spere, să recadă în deznădejde, și doar spre sfârșit, când se întoarce și privește proiecția, își vede corpul în ape. Revelația că este desprins de propriul lui corp trecător, dus de valuri, integrat deja în țărm și mare, că a murit fizic, îi descoperă spiritul, pe calea de a se elibera de suferințele pământești.

Recitalul este o retrăire din perspectiva spirituală și afectivă a vieții de exilat la Tomis și o retrăire a vieții, din copilărie până în prezent, a unui spirit înalt, de mare poet.

Mai multe informaţii şi rezervări: 0241.488.247 sau 0371.442.592

Biletele rezervate telefonic pot fi ridicate de la agentia teatrului, cu 24 de ore inainte de inceperea spectacolului.

Program Agenţia de bilete:
Miercuri – Joi: – 14.00 – 19.00
Vineri, Sambata, Duminica: – 11.00 – 19.00

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?