ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » „Ovidiu 100”, o carte și un film ce prezintă dezvoltarea orașului în ultimul secol

„Ovidiu 100”, o carte și un film ce prezintă dezvoltarea orașului în ultimul secol

STIRI CONSTANTA. Proiectul, realizat în spiritul celebrării celor 100 de ani de la Marea Unire, și-a propus să facă accesibilă tuturor locuitorilor orașului o lecție importantă de istorie despre orașul Ovidiu.

De ce un film și o carte despre orașul nostru intitulate „Ovidiu 100”? Pot să vă spun că această idee este strâns legată de marcarea a două evenimente importante ce au loc în acest an: marcare Centenarului Marii Uniri și a Bimilenarei Ovidiene.

Sunt două elemente pe care un muritor nu le poate prindede decât o dată în viață. Pentru noi este important să prezentăm comunitatea, să arătăm cum s-a dezvoltat orașul Ovidiu în ultimii 100 de ani. Considerăm că este de datoria noastră să lăsăm o moștenire culturală, identitară generațiilor viitoare”, a afirmat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

La realizarea celor două elemente ale proiectului „Ovidiu 100”, dezvoltat de Primăria Ovidiu și de Consiliul Local Ovidiu, au contribuit Constantin Țițineanu, Dan Cojocaru, Cristian Andrei Leonte, Andreea Pavel și Cristian Cealera, cărora, în semn de mulțumire, primarul George Scupra le-a înmânat câte o medalie cu stema orașului.

Lansarea cărții și a filmului „Ovidiu 100” ce au ca temă ultimii 100 de ani văzuți prin prisma transformării orașului, a legendelor locului, dar și a multiculturalității prezente în comunitate, s-a desfășurat vineri, 22 iunie, la Centrul Cultural „Elena Roizen“ din Ovidiu.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?