ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Orașul Ovidiu s-a înfrățit cu orașul italian Sulmona

Orașul Ovidiu s-a înfrățit cu orașul italian Sulmona

STIRI CONSTANTA. La Sulmona, Italia a fost semnatul documentul de înfrățire cu orașul Ovidiu. Evenimentul oficial s-a desfășurat astăzi, 20 noiembrie 2017, dupa ce în primavară, la Ovidiu fusese semnat documentul premergător înfrățirii.

Pizza Evo

Ceremonia a fost prezidata de primarul din Sulmona, Annamaria Casini. Delegatia din Ovidiu a fost reprezentata de primarul George Scupra si viceprimarul Doru Cumpanasu.

La eveniment a participat si Gheorghe Milosanu, ministru delegat al Romaniei la Ambasada Romana din Italia.

A fost stabilit si calendarul de evenimente culturale care vor avea loc in anul 2018 in parteneriat intre cele doua orase.

Unul din proiecte consta in realizarea unei tabere de creatie in orasul Ovidiu in parteneriat cu primaria Sulmona, unde vor participa studenti ai facultatilor de arte din Europa, pe tema ovidiana in cadrul bimilenarei ovidiene.

Discursul primarului din Ovidiu a fost incheiat cu un citat din primarul orasului Sulmona in anul 1887 cu ocazia inaugurarii statui poetului Ovidius Publius Naso in orasul Constanta: ,,Venereaza-i memoria, iubeste-i mormantul! Ovidiu, romanul, este al meu, dar si al tau. Noi i-am dat nastere si voi ii pastrati ramasitele pamantesti. Gloria ne este comuna!

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?