ACASA » STIRI » Opționale de teatru și film, plus mai multe ore de sport în școli

06_scoala_EVZ_da3b4fd4a9Aflat la Cluj-Napoca, Remus Pricopie a declarat într-o emisiune televizată că, în afară de teatru și film, el dorește să introducă în şcoli multe alte activităţi interesante, astfel încât elevii să meargă cu plăcere la şcoală.

“Vor fi activităţi pe bază de opţiune, nu poţi să obligi toţi copiii să facă teatru. Voi da mai multe detalii când voi finaliza acest proiect”, a spus Pricopie, potrivit mediafax.ro.

Patru ore de sport în școli

Pricopie a vorbit şi despre intenţia Ministerului Educaţiei de a creşte numărul de ore de sport din școli, astfel încât elevii din clasele mici să participe la patru ore de sport pe săptămână.

“Pedagogii şi profesorii au dezvoltat metode prin care copiii pot să facă mişcare pe un ritm antrenant. Acestea vor duce la creşterea gradului de sănătate a copilului, la o mai bună integrare a copilului în şcoală, pentru că va veni la ore cu drag, cu interes”, a spus el.

Ministrul Educației a precizat că orele de sport vor fi introduse suplimentar, nefiind tăiate alte ore.

Recent, Ministerul Educației a propus creşterea numărului de ore de sport în învăţământul primar. În afară de cele două ore de “Educaţie fizică”, elevii din clasa pregătitoare, din clasa întâi și din clasa a doua ar urma să facă două ore de „Muzică și mișcare”, iar cei din clasa a III-a și clasa a IV-a – o oră de „Joc și mișcare”.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?