ACASA » TEATRU » Opera TURANDOT, în premieră la Constanţa!

EVCtTeatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” invită publicului contănţean iubitor de operă la premiera operei Turandot, operă în 3 acte compusă de Giacomo Puccini pe un libret de Giuseppe Adami şi Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecţia lui Carlo Gozzi „1001 de zile” (secolul al XVIII-lea).

Partitura, pe care Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano. Premiera mondială a avut loc la 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini.

Turandot este cea mai frumoasă poveste a orientului îndepartat. Dramaturgia unitară determină un tip de teatru sobru, plin de tensiune în conflicte, luminat de scurte episoade comice. Peisagistica exotică – crează o atmosferă muzicală unică în repertoriul liric universal. Turandot este opera cu cele mai frumoase şi mai dificile partituri solistice vocale – ce exploatează la maximum resursele expresive ale vocii umane.

Orchestraţia rafinată, bogată în amplitudinea desfăşurării registrelor şi a sonorităţilor fac din Turandot o perlă a marii epoci a romantismului. Creaţia lui Puccini reprezintă ultima mare glorie operistică a muzicii italiene a cărei dominaţie a durat un secol. Montarea operei deosebită, aparţinând regizoarei Alice Barb şi scenografei Adriana Grand, dar şi dedicaţia artiştilor crează pentru spectatori cel mai frumos eveniment artistic al anului.

DUMINICĂ, 27 octombrie, ORA 19.00

Pentru detalii:

Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ţel: 0241.481.460, 0732.123.331

e-mail: operacta@yahoo.com

web: www.tnobconstanta.ro

Facebook: www.facebook.com/tnobconstanta

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?