ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » ONG-urile, invitate să adere la Coaliția ONGurilor Constanța

ONG-urile, invitate să adere la Coaliția ONGurilor Constanța

ONGURI CONSTANTA. Coaliţia ONGurilor Constanţa, unul dintre cele mai mari grupuri de voluntariat din ţară, anunţă o Adunare Generală prin care oferă oportunitatea aderării la coaliţie a unor noi asociaţii.

Coaliția ONGurilor Constanța s-a cristalizat în urma nevoii acute de coalizare a societății civice pentru a acționa și a avea o voce mai puternică în privința problemelor orașului Constanța și a inițiativelor propuse. În prezent, 24 de ONG-uri fac parte activ în cadrul coaliţiei.

Adunarea Generală va avea loc MIERCURI, 15 MARTIE, de la ORA 18.00. Pe ordinea de zi vor fi două puncte foarte importante:

  • Alegerea unui nou Board de Conducere care să coordoneze activitatea Coaliției pentru următorul an
  • Aderarea la Coaliția ONGurilor Constanța a unor noi asociații

Coaliția ONGurilor Constanța nu își propune să crească numărul ONGurilor membre ci să crească interesul ONGurilor care doresc o societate civică unită și dispusă să colaboreze și să acționeze în vederea îmbunătățirii calității vieții constănțenilor.

Cum poate adera un ONG?

În primul rând trebuie să trimită un scurt formular completat pe adresa coalitiaong@gmail.com până pe 14 martie ora 23.59. Acest formular poate fi solicitat pe aceeași adresă. ONGul trebuie să fie reprezentat la ADUNAREA GENERALĂ din 15 martie ora 18.00 (locația va fi comunicată cu 3 zile înainte). Fiecare ONG se va prezenta și își va expune pe scurt actvitatea și motivația de a se alătura Coaliției. Membrii Coaliției au dreptul să adreseze întrebări suplimentare dacă consideră necesar. Decizia finală de acceptare revine Adunării Generale a Coaliției ONGurilor Constanța care va vota noii membri. Un ONG are nevoie de cel puțin 50% + 1 din voturi pentru a fi acceptat.

Pentru mai multe detalii şi informaţii: 0722 828 121

Criteriile ce stau la baza selecției ONG-urilor ca membre a Coaliției nu trebuie privite ca discriminatorii, ci ca elemente de funcționare a Coaliției. Acestea sunt:

1. ONGul să fie înregistrat în Registrul ONGurilor și fundațiilor de pe raza Jud. Constanța
2. Să depună în copie statutul
3. Să denumească un reprezentant în cadrul Coaliției
4. Să aibă cel puțin 2 proiecte/evenimente/acțiuni anuale ( se consideră eveniment sau acțiune și campaniile online)
5. Prezența în cadrul ședințelor Coaliției să fie obligatorie (max 3 absențe nejustificate/an).
6. Să-și asume rolul de membru în cadrul Coaliției (să distribuie postările Coaliției, să răspundă la solicitări, să participe cu cel puțin un reprezentant la evenimentele Coaliției).
7. Să menționeze calitatea de ,,membru al Coaliției ONGurilor Constanta’’ pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook.
8. În cazul comunicatelor trimise în nume propriu de către ONGul membru al Coaliției pentru a delimita comunicarea individuală de cea a Coaliției orice comunicat trebuie să conțină următorul disclaimer “X este membru al Coaliției ONGurilor Constanța, punctul de vedere/comunicarea prezentată este strict din partea ONGului X și nu reprezintă neapărat punctul de vedere al Coaliției ONGurilor Constanța”.
9. Să plătească o cotizație anuală stabilită de membrii Adunării Generale prin vot dacă se consideră necesar.
10. Asociația membră este apolitică și nu are voie să se implice activ pentru susținerea vreunui partid.

Beneficiile ONGurilor membre în Coaliția ONGurilor Constanța:

– Diversitatea domeniilor de activitate a ONGurilor membre
– Acces direct la experiența și expertiza unui grup mai mare de ONGuri ceea ce face ca identificarea soluțiilor să fie mai ușoară
– Diseminarea informațiilor este mult mai facilă
– Împărțirea resurselor vine în sprijinul tuturor
– Timp de reacție mai rapidă în cazul unor urgențe
– O reprezentare mai bună și de importanță mai mare în fața autorităților locale ca și grup organizat de ONGuri
– Facilitarea colaborării dintre ONGurile membre
– Posibilitatea organizării unor proiecte de anvergură (cum este EXPO ONG)
– Participarea gratuită la EXPO ONG

Realizările Coaliției ONGurilor în primul său an de activitate: organizarea a două ediții a târgului de voluntariat EXPO ONG, consituirea unui grup mixt de lucru (voluntari și reprezentanți din administrația locală) pentru îmbunătățirea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Constanța care a cuprins mai multe activități: ședințe de lucru, informări și consultări publice, elaborarea unui document cu recomandări.

Coaliția ONGurilor Constanța prin colaborarea membrilor săi a formulat puncte de vedere comune și coerente pe care le-a prezentat în cadrul ședințelor organizate de administrația locală. Încă din martie 2016 Coaliția ONGurilor a expus public necesitatea formării unor grupuri de lucru mixte iar acest demers a fost început de către Primăria Constanța în decembrie 2016.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?