ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » ONG-urile din Constanta, invitate sa adere la COALITIA ONG-urilor!

ONG-urile din Constanta, invitate sa adere la COALITIA ONG-urilor!

COALITIA ONG-urilor CONSTANTA. Grupul informal Coalitia ONG-urilor din Constanta face un apel catre toate asociatiile apolitice din judetul Constanta care doresc sa adere la o viziune comuna pentru un impact mai mare in societatea noastra.

Pizza Evo

Cativa voluntari reprezentativi: Ramona Leonida, Razvan Popescu, Victor Maxim, Ludovic Fraico, Ioan Malciu, Cosmin Barzan si Daniela Buda au gandit impreuna viziunea, misiunea, obiectivele si o structura de functionare a Coalitiei. Este timpul ca ONG-urile sa se coalizeze intr-un grup bine organizat si sa actioneze ca o echipa pentru binele comunitatii.

Viziunea Coalitiei consta in sprijinirea dezvoltarii durabile a Constantei. Ne dorim un viitor mai bun pentru generatiile ce urmeaza si sa aducem o contributie semnificativa prin activitatea de voluntariat.

Cum putem realiza acest lucru? Prin misiunea Coalitiei: stimularea coeziunii sociale din Constanta. Aceasta Coalitie inseamna colaborare intre ONG-uri in primul rand dar si cu implicarea sectorului privat si cel public.

Asociatiile, companiile si autoritatile locale ar trebui sa conlucreze pentru dezvoltarea tuturor sectoarelor: social, educatie, cultura, mediu, sanatate etc. In acest sens, Coalitia isi propune pentru 2016 sa abordeze 5 domenii: mediu, cultura, sport, educatie si social pe care sa dezvolte cel putin cate un proiect.

Pe 8 noiembrie 2015, la initiativa JCI Constanta a avut prima intalnire a 15 asociatii si organizatii non-guvernamentale pentru a discuta despre problemele societatii constantene. Inca de la prima intalnire s-a simtit nevoia acuta de coalizare a ONG-urilor pentru obiective si actiuni comune care sa aiba un impact mai mare in orasul nostru.

EXPO ONG a fost primul proiect de amploare generat de Coalitia ONG-urilor Constantene, care a fost deschis spre participare tuturor asociatiilor din Constanta. Scopul acestui eveniment este sa promoveze voluntariatul si sa creasca nivelul de implicare a populatiei judetului Constanta in activitati de voluntariat. Astfel, 17 ONG-uri s-au inscris sa participe la acest eveniment inedit, stabilit in perioada 22 – 24 ianuarie 2016 la Maritimo Shopping Center.

Daca faceti parte dintr-un ONG, asociatie sau derulati un proiect de voluntariat si doriti sa va alaturati Coalitiei ONG-urilor din Constanta, puteti afla mai multe informatii AICI

De asemenea, AICI gasiti un formular online, cu mentiunea sa ignorati ultima intrebare. (Organizatiile care au participat la EXPO ONG au completat deja acest formular si nu mai este necesara completarea lui). Protocolul de aderare la Coalitie este in curs de pregatire. ONG-urile care vor completa formularul anterior in vor primi si pe e-mail.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?