ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » ONG-urile din CONSTANTA, chemate la o dezbatere publica! INVITATIE DESCHISA

ONG-urile din CONSTANTA, chemate la o dezbatere publica! INVITATIE DESCHISA

DEZBATERE ONG-URI CONSTANTA. JCI Constanța invită de urgență duminică, 8 noiembrie, ora 14.00 la Forte Life reprezentanți și lideri din toate ONG-urile constănțene la o dezbatere publică despre principalele probleme cu care se confruntă comunitatea locală și în legătură cu care autoritățile nu au găsit soluții eficiente sau pe care le-au ignorat.

Pizza Evo

Urmărim să formăm o COALIȚIE puternică a ONG-urilor constănțene pentru o inițiativă comună. Coaliția trebuie să găsească o formă de comunicare și adresare directă către autoritățile locale pentru a asigura TRANSPARENȚA decizională în Constanța. Considerăm un drept fundamental să avem cu toții acces la informații despre cum este gestionat bugetul local și cum este cheltuit banul public. Dorim să știm cum ne putem implica în soluționarea problemelor. Principalul obiectiv al acestui MANIFEST PENTRU CONSTANȚA este ca societatea civilă reprezentată prin ONG-uri să aibă acces direct la informații legate de deciziile și prioritățiile adoptate ce privesc traiul constănțenilor. Dorim și milităm ca societatea civilă să se poată implica în luarea deciziilor în Consiliul Local.

Unirea forțelor între toate ONG-urile și susținerea constantă a presei locale sunt necesare pentru a forma o coaliție funcțională prin care vocea societății civile să se facă auzită. Este cunoscut faptul că lipsa de transparență și informare au creat un mediu propice pentru trafic de influență și abuzuri în funcție. Dorim să fim informați, dorim să participăm într-o formă sau alta activ la discuțiile despre viitorul Constanței. Această informare permanentă a populației, prin acești reprezentanți ai societații civile, constituie premiza de la care se poate construi un plan de acțiune în beneficiul constănțenilor.

Invitam maximum doi reprezentanți care să se implice în dezbaterea publică numită generic “MANIFEST PENTRU CONSTANȚA” duminică, 8 noiembrie, ora 14.00 la Forte Life (Zona Dacia, bd. Tomis nr. 235, Etaj 1). Rugăm fiecare reprezentant să confirme participarea până sâmbătă, 7 noiembrie, ora 21.00 pe adresa jciconstanta@gmail.com specificând numele organizației și datele de contact (nume, telefon, e-mail, funcție). Dacă sunt mai mulți doritori să participe la dezbatere o pot face asistând în public, însă fără intervenții directe pentru a evita dezorganizarea. De asemenea, sunt invitați și reprezentanți din presă.

JCI Constanța va trimite o agendă a discuției pe e-mail tuturor participanților confirmați cu posibilitatea de a aduce completări sau modificări. Rezultatul concret al acestei întâlniri va fi redactarea unui manifest prin care să adresăm primăriei nemulțumirile noastre și un apel la transparență. Acest manifest va fi semnat de toate ONG-urile implicate. O reprezentanță mai mare va asigura succesul acestui demers.

Vă mulțumim pentru implicare!

Persoane de contact
Ramona Leonida – Presedinte JCI Constanta 2015, 0722828121
Andrei Amza – Director PR JCI Constanta 2015, 0731407503

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?