ACASA » ALTE EVENIMENTE » O super-cherhana la Mamaia! Cei mai iscusiti bucatari se intrec la “Festivalul Pestelui Durabil”

O super-cherhana la Mamaia! Cei mai iscusiti bucatari se intrec la “Festivalul Pestelui Durabil”

FESTIVALUL PESTELUI MAMAIA. Si in acest an, cei mai buni bucatari din Constanta si din tara se vor intrece in prepararea celor mai delicioase retete cu peste la “Festivalul Pestelui Durabil“, ce va ave loc in luna mai la Mamaia.

Pizza Evo

Cele mai bune preparate pe baza de peste si fructe de mare vor fi gatite de chefi cu experienta internationala, dar si de pescarii sau amatorii care vor sa-si demonstreze talentul culinar.

Festivalul Pestelui Durabil Romanesc are loc pe 6 si 7 mai la Hotelul Victoria din Mamaia. Proiectul a pornit de la ideea ca pestele trebuie sa creasca in mediul lui natural, pentru a fi mai sanatos si mai gustos.

Aflat la a doua ediție, festivalul va cuprinde, in prima zi, un Seminar culinar, o Expozitie de Arta Culinara, demonstratii de gastronomie romaneasca si sesiuni de degustari.

In ziua de 7 mai, organizatorii au pregatit o competitie culinara profesionala, Live Cooking Show cu echipa Masters of Flames, prezentari de vinuri romanesti si, la final, ceremonia de premiere a concurentilor.

Programul competitiei este compus din mai multe categorii: bufet rece festiv, aperitiv sau finger food rece, meniu traditional, meniu alternativ de pește si Live cooking Show.

In cadrul evenimentului va exista o cherhana traditionala romanesca ce va fi construita la fata locului sub forma de sura din lemn, pentru pregatirea alimentelor. O parte din mancare va fi preparata in sase ceaune din fonta, legate cu lanturi de fierarie.

Vizitatorii vor putea sa deguste ciorbe de peste, bors de pește lipovenesc, zacusca din peste, saramura din crap, mamaliga cu branza si jumari de rata. Pentru publicul spectator vor fi pregatite aproapre o mie de portii cu mancare!

Pentru cei ce doresc sa gateasca in acest festival, Radu Zarnescu, 0731 342 275
e-mail. raduzarnescu@rocketmail.com

Evenimentul este organizat de Asociatia Euro-Toques România

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?