ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » O noua provocare pentru constanteni: CAMERA DE EVADARE!

O noua provocare pentru constanteni: CAMERA DE EVADARE!

Iti folosesti inteligenta si imaginatia pentru a rezolva puzzle-uri si a evada dintr-o camera in care ai fost inchis impreuna cu prietenii tai. Este vorba despre o noua modalitate de entertainment si petrecere a timpului liber ce a aparut la Constanta, „escape rooms“!

Jocurile de evadare nu sunt un concept nou in Romania, insa la Constanta au aparut de foarte putin timp. Conform regulamentului, o echipa formata din minimum doua persoane si maximum cinci, este incuiata intr-o camera din care trebuie sa reuseasca sa evadeze in 60 de minute. Si aici vine partea interesanta – singura modalitate prin care poti iesi din camera este sa cauti indicii, sa-ti folosesti intuitia, logica si spiritul de observatie.

Prima camera de evadare a fost deschisa la Cluj, au urmat Bucurestiul si Brasovul, unde aceasta forma de distractie s-a extins destul de bine. La Constanta, puteti evada dintr-o camera la „Doors Escape“, o afacere pusa pe picioare de Raluca Mirea si Gabriela Dobrila – doua expert contabile care au devenit experte si in a crea enigme.

11082317_870064979718837_9084988791840398648_o

Am jucat prima data in Bucuresti si asa ne-a venit ideea de avea un escape room si la Constanta. Am aflat despre concept de la televizor si ne-am dus in Capitala special pentru a juca“, a explicat Raluca Mirea pentru Evenimente Constanta.

Camera pe care Gabriela si Raluca au creat-o are o tematia unica, „ghost ship“. Cei care se lasa incuiati in camera vor afla povestea navei Marie Céleste, ce a ramas in istorie drept cel mai mare mister maritim din toate timpurile. Camera a fost decorata folosind multe elemente menite sa le ofere celor prezenti o calatorie in timp, iar puzzle-urile au fost concepute avand la baza jurnalul de bord al capitanului Benjamin Briggs. „Nu am vrut sa existe un grad foarte ridicat de dificultate. Putem spune ca aceasta camera se situeaza la un nivel mediu. Cert este ca pana in prezent, niciunul dintre constanetii care au trecut pragul camerei «ghost ship» nu au mai experimentat asa ceva si toti au fost extrem de incantati si entuziasmati de experienta avuta“, a mai spus Raluca.

doors-escape-2Credeti-ne pe cuvant ca un nivel mediu de dificultate in astfel de camere nu inseamna o joaca de copii, mai ales atunci cand te afli sub presiunea timpului, esti inconjurat de indicii si prieteni cu multe pareri si idei.

In timp ce multi incearca sa desluseasca misterele Mariei Céleste, la „Doors Escape“ se lucreaza deja la o a doua camera, cu un nivel mai ridicat de dificultate, insa Raluca si Gabriela vor ca aceasta sa fie o surpriza.

Pana atunci, gasiti „Doors Escape“ pe pagina lor de Facebook, unde puteti afla mai multe despre cum va puteti inscrie pentru o experienta intr-o camera de evadare!

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?